Дата и час: 17 Яну 2026, 11:34

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2007, 22:43 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 0 пъти.
А какво ще кажеш,ако ти кажа,че тя не искаше право,а друга специалност,защото всъщност тя учи международни отношения(грешката е моя,извинявам се)?:)В тая специалност се включват много неща и тя искаше едно от тия неща да ги учи тук, и това не е правото.Много си хитър май,да видим какъв майсторлък ще ни трябва тук:))).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2007, 15:49 
Пишете, о, братя

Разбира се, че има във форума прехвърлили се по този начин... например АЗ :)
Само че при мен разбира се е още по-заплетено :)
Учих и завърших една специалност в СУ, след като я завърших... кандидатствах в Германия (без да посочвам, че съм завършил вече нещо в България). Приеха си ме така, както приемат всички по каналния ред. Изкарах една година и доста се чудих, но си казах.. я да видим какво ще стане, ако се прехвърля. Подадох си документите от немския университет и си ме приеха отново в СУ като прехвърлен от чужбина, като дори не разбраха, че съм учил в друг факултет на СУ. Вероятно може и да засекат, ако някой се порови, но и да разберат едва ли има някакво значение. Аз не счетох за нужно да ги информирам, а и никой не ме пита :)
Шоуто настана, когато си подадох документи за общежитие и се оказа, че аз още се водя живеещ на общежитие от старата специалност... така се оплетоха служителите, че и все още не са се разплели... Мен обаче засега ме устройва, а и на тях им е добре (още не са изтрезнели - кой ли им е купил пиенето? :))) ) Но това е друга тема, която не искам да засягам, защото там нещата не се развиват точно "по каналния ред" :))

Та прехвърлянето в специалност право от един университет в чужбина в СУ не се оказа осбено голям проблем, а даже май въобще не се оказа проблем. Обясних на стари познати в Германия как стоят нещата и ето, че отскоро са ми колеги, но един курс под мен (щото закъсняха с ч година :) ) Имам и още няколко близки познати, прехвърлили се от Унгария, Русия, Украйна и Франция... Вероятно има и други, но аз не познавам всички...
Та когато говоря за нещата, имам предвид преди всичко личния си опит със специалност право. За другите специалности не мога да кажа нищо по-конкретно :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: A goranoiv
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2007, 18:06 
Пишете, о, братя

Ай, ай, това е една огромна и необятна тема като... корупцията, която не ми се иска да засягам - както вече споменах. А и ще се измести основната тема... Много е готин пича, стига да си му златната кокошка, дето снася. Проблема при него е, че винаги има златни кокошки, дето снасят повече и тогава не е толкоз готин. Аз засега съм петле и само му скачам без да снасям (на него), но ако скоро му се ядосам както съм му насъбрал за простотията, може и да му изкълва очите някой ден.. само да си уредя ситуацията със стаята... ама тва не е темата тук.. То за Корупцията теми има много, а за простотията още повече :))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Да влезеш от чужбина
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2007, 10:29 
В началото бе словото

Може ли да попитам дали е възможно да влезеш в СУ с кандидат-студентски изпити, изкарани в чужбина и евентуално как става това?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2007, 12:32 
Тhe regular one
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Айдеее, поредната измислена студентка на СУ. Като искаш да учиш в чужбина, стой си там и не се връщай!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2007, 12:35 
Легендарен флуудър
Аватар

ей Хриси, опасна си :) само им се караш на децата.. нека влизат, като им се учи ;)

http://avatek.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2007, 12:38 
Тhe regular one
Аватар

Да, ама с истински кандидатстудентски изпити! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2007, 12:43 
Легендарен флуудър
Аватар

ами да, аз не знам как в чужбина ще вземеш изпит по българска история или литература.. или география..

http://avatek.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как да се влезе в СУ без кандидат-студентски изпит?!
МнениеПубликувано на: 01 Май 2007, 12:37 
В началото бе словото

zmey написа:
Начинът е следният - познавате някой и ви пишат в регистрите - фалшфикация. Струва пари и ограничено само да знаещите към кого да се обърнат (носят се само слухове за този начин)
Друг начин - официален!!!
Приемат ви в чужбина (държави много, изисквания различни)
Избирате си една и изпълнявате желаното от вас, записвате се, през това време работите и се издържате, водите се официално студент, но не учите. След една година си изваждате удостоверение от университета в чужбина, че сте учили там 1 година (гледайте да не ви изгонят през това време, коства минимум усилия), никой няма да ви поиска взети изпити, стига документ, че сте посещавали лекции (в повечето университети в чужбина обаче заверки няма, т.е. само за записвате да посещавате даден курс, но нокой не ви следи дали го правите) Изваждате си документ от унито, 4е сте записан да посещавате някоя и друга лекция и че сте били студент в този университет, легализирате документа в съответната държава и после го превеждате на български. С него в средата на Август (обикновено тогава) подавате и молба свободен текст до ректора, който одобрява всички молби, защото за прехвърляне се плаща еднократна такса от 250лв (може да се увеличи) и СУ печели и има финансова изгода от вас.
Минуси - губите 1 година, никога няма нищо сигурно, докато не стане, и евентуални парични разходи
Плюсове - не си губите времето с безсмислени курсове по предмети, които по-късно през следването може и въобще да не ви трябват, не давате грешни пари за кандидат-студентски курсове на учители-поготвители сиромашки иззедници(които дори и данъци не плащат за това). Запазвате си силите за истинското учене в СУ, а не да се изчерпвате, изкарвате 1 година в чужбина и натрупвате значителен опит (понякога и финансов), може дори и пари да спечелите, момчетата избягват казармата.
Слабо място - колкото повече хора разберат за това, толкова повече ще се възползват и кандидат-прехвърлящите се ще станат прекалено много. Възможно е СУ да въведе ограничения - например да сте си взели изпитите в чужбина, но дори и така, пак ще избегнете кандидат-студентските изпити, които уверявам ви от личен опит, са най-трудното нещо през цялото студентсво.
Успех!

За повече инфо или коментари - zmeyan@abv.bg

А възможно ли е да се явиш на кандидатстудентски изпити,но да не те приемат в желаната от теб специалност и в същото време те приемат тази специалност в чужбина.После можеш ли да се прехвърлиш в СУ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Май 2007, 13:17 
В началото бе словото
Аватар

Колкото и да е сбъркана системата,аз лично предпочитам да си вляза по нормалния начин -> изпит-добра оценка-студентче :wink:
Другото е супер тъпо според мен! Няма ли да се чувстваш като абсолютен тъпак,ако само ти примерно от твоята група си влязъл с пари или с разни номера?? То в крайна сметка винаги се разбира кой как е влязъл!Като в гимназията! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидат-студентски изпит по немски език 2000 год.

в ФКНФ

tannia_simeonova

0

519

20 Мар 2013, 21:06

tannia_simeonova Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидат-студентски изпит по физика (втора сесия)

в КСК 2010-2011

Gauss

0

542

25 Апр 2010, 16:15

Gauss Преглежда последните мнения