Дата и час: 16 Яну 2026, 14:33

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Олимпиадата по английски език
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 19:37 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте!
Искам да попитам тези, които се явиха на областния кръг на олимпиадата по английски език на 11. март как ви се стори? На мен лично ми се видя изключително трудна в сравнение с тестовете от книжките на Софиийския. Според вас имам ли шанс на изпита при положение че тях ги правя без проблем,а на една нищо и никаква олимпиада не направих абсолютно нищо (всъщност не съм сигурна, защото още не са излезли резултатите). :cry:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 19:43 
От дъжд на вятър
Аватар

И на мен ми се видя грубичка в интерес на истината. Изпитът би трябвало да е по-лесен от олимпиада ( дори и първия й кръг ). Може и да бъркам. Само не се паникьосвай. Време до изпита има доста. Стига да вярваш в себе си и да имаш малко късмет, няма да имаш проблеми :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 20:17 
В началото бе словото
Аватар

И аз бях на 2-рия кръг - беше малко странно : reading-a ми се видя много труден, а paraphrase пък бяха много лесни! Обаче лелката, която ни диктуваше четеше ужасно- първия път каза една дума, а после я смени с друга!! Иначе олимпиадата трябва да е по-трудна от изпита, така че споко :) а дали олимпиадата е била еднаква навсякъде :?:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 20:38 
В началото бе словото
Аватар

Не знам дали е била една и съща. Мисля,че за училищния кръг всяко училище си изготвя само олимпиадата, но за областния се пращат директно от министерството. А това че остава още много време никак не ме успокоява, защото трябва да уча и по история, а на всичкото отгоре съм в математическа паралелка и английския си го уча почти сама, така да се каже. :oops:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 21:05 
В началото бе словото
Аватар

...а лично на мен най-трудни ми бяха Close Test, Error Identification i Error Correction ама те по принцип са си най-гаднички :?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2007, 07:47 
В началото бе словото
Аватар

Случайно да си спомняте нещо по-конкретно от тия гаднички неща?Споделете опит, и други хора ни чака същото изпитание!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2007, 13:32 
От дъжд на вятър
Аватар

Error Correction-а е най-трудното според мен. Очаквах по-лесно да мине. Миналата година беше ДОСТА по-простичко :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2007, 19:38 
В началото бе словото
Аватар

Да, миналата година областната определено беше много по-лесна. На мен тогава не ми достигна само една точка да се класирам за национална!!! :x А сега ако имам някакви точки то ще са на есето , на диктовката и на четенето. На останалата част от теста карах почти на тото, т.е. там съм кръгла нула!
Е, да си наблягам аз повечко на историята, че май ми е единственото спасение... :(

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Мар 2007, 13:34 
От дъжд на вятър
Аватар

А някой може ли да ми каже как ще разберем резултата от областния кръг, защото аз нямам никаква идея?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2007, 17:25 
В началото бе словото
Аватар

Диктовката ни почваше така:
"There are two types of writers' wives.. One is a combination of nanny, secretary and fan-club president"
и продължава по нататък с коментар за втория тип, които са като
"Sally, who does none of these things, but has a career of her own, which she considers equally important or even more so"

(това горе-долу си спомням)

Reading-а беше за шефа на известна клиника, който е голям егоцентрик и иска да назначи звездата не крими-полицията, за да се прослави като човека, "опитомил звяра"; само дето онзи се оказа по-добър "analyst of human behaviour" и май ще му мъти водата, защото го е misjudge-нал ;)

Cloze Test ми се видя средна работа, макар че имаше места,
където знаех 2-3 от 4-те думи за избор ;( (май трябва да се учи повечко)

Error Correction ми беше гаден (темата - дали Cleopatra е била красавица или с "pointed chin" (а не "a pointed chin") )

Essay writing беше по избор между:
1. Цитат от Shakespeare "Hamlet" - "Give me the man that is not passion's slave. " - нещо около "should we keep our emotions, or venting some at a time would do us good?"
2. Цитат от "Paradise Lost" не си я спомням, 'щото ми се видя твърде философска и 100% нямаше да се побера в 250-300 думи (май беше за съзнанието - "..it can make Heaven of Hell and Hell of Heaven")

Казвайте това ли беше при вас и как ви се стори?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2007, 19:04 
В началото бе словото
Аватар

Да, това беше. Я кажи на четенето кое огради дето се питаше как мотивирал оня решението си да поеме пациента. Аз дълго се колебах между: 'защото ще се справи лесно със случая' и 'защото така няма да наруши лекарската етика' и накрая избрах второто.А, и каква беше тая дума на диктовката дето звучеше: василейшън? Търсих из всички речници нещо подобно, но нищо не намерих.

И между другото, защо не мога да пиша на латиница? Как да напиша Рийдинг Комприхеншън на кирилица,а? Дава ми някакъв жълт триъгълник с удивителна и пише: 1.5.0.10 :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2007, 20:00 
В началото бе словото
Аватар

Аз писах, че за да не наруши лекарската етика, защото той се мотивира че като е нов ще е грубо да подлива вода на "старите" като им отмъква пациенти.

BTW, изключително тъпо от тяхна страна( на организаторите), но нито раздадоха, нито продадоха отговори, нито пък дадоха на учителите копие от 2рия кръг, така че сега сме съвсем на тъмно по въпроса кой какво е направил, 'щото дори не си спомняме въпросите. Пък тия от Общината ("експерти") хич и не бързат с проверката...

vacillation (колебливост, нерешителност), поне така мисля! Май в нашия град никой не я е написал тая дума ;)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2007, 21:01 
В началото бе словото
Аватар

Права си за думата!
Е, да ама оня казва, че няма да му е проблем да се справи с подобен случай, защото е опитен, някакви такива глупости бяха... :?
Абе те като излязат резултатите няма да мога да погледна учителката си по английски в очите. Миналата година се представих блестящо и сега очакваше от мен същото, а аз така яко се изложих! :(

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2007, 23:21 
В началото бе словото
Аватар

Не се тревожи! Самият факт, че сме стигнали до тук си е постижение.. погледни на олимпиадата като на по-труден (но и с повече време за работа) пробен изпит и гледай напред към кандидатстването...

Все пак, похвалете се (или се оплачете) като ви кажат резултатите ;)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2007, 20:24 
В началото бе словото

Кой се е класирал за трети кръг?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Олимпиадата по български език и литература

[ Отиди на страница: 1 ... 45, 46, 47 ]

в Олимпиади

axinora

703

35579

15 Май 2013, 11:58

Diotimaaa Преглежда последните мнения