Здравейте, колеги!
Честно казано и на мен ми е много неприятно, че толкова много колеги бяха скъсани при това колеги, които наистина са упорити и полагат труд. Според мен обаче главен фактор за това (говоря за изпитния ден на 7ма и 8ма група, на който все пак бях свидетел) беше, че каквото и да си говорим в конспекта има и гаднички въпроси. На втората група колеги, които влязоха на изпита има се падна въпросът за държавата на атрибутивно ниво

- въпрос, който аз горещо се молех да не ми се падне. Статистиката за тяхното представяне наистина беше... лоша... много хора бяха скъсани, само трима човека бяха изкарали.

Това е неприятното споерд мен при този изпит, че се получава така, че има голям дисбаланс между групите, които влизат. В другите две групи нямаше скъсани, имаше и отлични оценки.
Моето мнение по аферата "проф. Дачев" (позволявам си да дам това наименование, защото този въпрос е наистина много дискутиран) е, че някои колеги си позволиха безумни коментари по адрес на преподавателя. Абсолютно логично беше, че това ще даде някакво отражение. Наистина много от колегите от по-горните курсове казаха, че при тях изпитите при проф. Дачев не са протичали така, както протичат в момента при нас. Какви са причините за това и дали са достатъчно обективни и т.н. не ми се иска да коментирам, защото този въпрос вече се превръща в скандал. Факт е обаче, че изпитът може да се вземе, може да се вземе и с отлична оценка. Само че това си изисква своето... и това няма да стане, ако се предоверяваме на студентските митове. Вярно е, че има много, ама много гадни теми и ако не си отделил достатъчно време за подготовка и ти се падне такава тема...
Това, което казваш обаче, greeny, за "Колежке, махнете ми се от главата!"... наистина не ми звучи добре. Съжалявам много, че е имало такова отношение към колегите, наистина е важно да има комуникация между преподавателите и студентите и то особено в такива случаи, за да можем все пак да получаваме някаква обратна връзка.
Наистина е гадно да се стига до такива отношения.
МИР И ЛЮБОВ - дано!!!