Дата и час: 16 Яну 2026, 19:48

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 57 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Софийският университет днес...
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 11:38 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Не ми се търсеше дали има такава подобна тема, а и без това ще се 'модерира', ама да споделя...
Софийският университет днес...е супер западнало място, което не ти дава никакви практически знания и умения, срамувам се, че уча тук и то в една от "най-елитните" специалности.
Много съжалявам, че нямам финансовата възможност да отида да уча в чужбина, но едно е ясно - няма да е и тук, просто няма смисъл да си пропилявам времето и нервите да ходя на лекции при "големите" преподаватели от СУ, с не-знам-си-колко "титли" (научни степени), които нямат педагогическа подготовка и най-лошото - живеят в миналото и имат остаряли виждания за настоящето.
Стига с тези остаряли методи на преподаване!!! Събудете се...Трябвало да почнем да ги уважаваме и по-този начин унито щяло да стане по-престижно...ами...заслужето го това уважение, "Free your mind" или разчупете малко това 'забетонето' мислене...и ни давайте практически знания, хич не ме интересува кой професор къде ходил по Македония и какво правил...ама хич. За две години в този 'най-престижен' български университет, не получих 1/99 от това, което научих само за няколко месеца на новото ми работно място.
Надявам се да не съм засегнал никого с този пост, а ако съм-замислете се!!!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 12:07 
Паисий
Аватар

зависи какво учиш, все пак. има специалности, които поначало са си консервни.

Fcuk you, I won't do what you tell me

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 12:14 
Badass-motherfuka
Аватар

абе аз имам проблеми от подобен характер във ФМИ, така че смятай, ДС!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 12:37 
Легендарен флуудър

Всеки от нас се е сблъсквал с подобни проблеми...Наистина много си зависи и от специалността, и от преподавателите, но и от студентите. И в момента виждам млади и разчупени асистенти, които се сблъскват с пълно нежелание на титулярите си да променят нещо, но и на студентите - да си свършат своята част от работата. Така семинарно занятие не може да стане.
Миналата седмица реших да се подготвя добре по един предмет, на упражнението говорих и дори спорих с асистента и накрая ми казаха почти групово, че съм натегач и им развалям системата на нищо неправене и неходене... Сега заради мен щяло да се наложи и други да прочетат нещо!
Нали са в специалността си по свое желание, а не някой насила ги е вкарал там? Нищо вече не разбирам...
Бях и на запад една година и се скъсах от четене, дискутиране и писане на пейпъри. По-малко от 250 стр. на седмица не ми се е случвало да прочета и то с конкретни задачи за усвояване. Ако в СУ се въведе такъв режим, със сигурност ще прекъснат поради незаверен семестър или невзети изпити 2/3 от студентите. Сигурно по подобни критерии ще уволнят и 2/3 от преподавателите, воглаве с ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 12:47 
wild child
Аватар

Болна тема........ :( После ще понапиша нещичко, че сега нямам време!

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 12:55 
Badass-motherfuka
Аватар

Joker написа:
воглаве с ...

...ректума, предполагам.
просто на някои хора си им е удобно да си живуркат в блатце и да не се движат наникъде... аз може да съм мързелив, но не мога да приема липсата на желание за прогрес. И това не е консерватизъм, защото консерватизма е придържане към добрите, изпитани и доказани неща от миналото, а не към изостаналите и закърнели такива...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 14:17 
Паисий
Аватар

не е като да не е прав, айде сега.

Fcuk you, I won't do what you tell me

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Софийският университет днес...
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 20:18 
Легендарен флуудър
Аватар

where-am-i написа:
Не ми се търсеше дали има такава подобна тема, а и без това ще се 'модерира', ама да споделя...
Софийският университет днес...е супер западнало място, което не ти дава никакви практически знания и умения, срамувам се, че уча тук и то в една от "най-елитните" специалности.
Много съжалявам, че нямам финансовата възможност да отида да уча в чужбина, но едно е ясно - няма да е и тук, просто няма смисъл да си пропилявам времето и нервите да ходя на лекции при "големите" преподаватели от СУ, с не-знам-си-колко "титли" (научни степени), които нямат педагогическа подготовка и най-лошото - живеят в миналото и имат остаряли виждания за настоящето.
Стига с тези остаряли методи на преподаване!!! Събудете се...Трябвало да почнем да ги уважаваме и по-този начин унито щяло да стане по-престижно...ами...заслужето го това уважение, "Free your mind" или разчупете малко това 'забетонето' мислене...и ни давайте практически знания, хич не ме интересува кой професор къде ходил по Македония и какво правил...ама хич. За две години в този 'най-престижен' български университет, не получих 1/99 от това, което научих само за няколко месеца на новото ми работно място.
Надявам се да не съм засегнал никого с този пост, а ако съм-замислете се!!!
За съжаление си прав...е и какво можем да направим :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 21:05 
Легендарен флуудър
Аватар

То никой не би отказал да учи в чужбина в елитен университет,но малко могат да си го позволят...Естествено ,че не можем да сравняваме СУ с някой от тях :idea:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 22:29 
Пишете, о, братя
Аватар

одкрепям мнението на автора. И аз често си мисля колко са им остарели методите на преподаване- ние не сме студентите от преди 50 или 20 години :shock: Трябва да посменят тактиката :lol: Винаги съм искала да уча в СУ, не само защото се води престижен, имам други по-големи причини...Е, стигнах дотук. Общо това ми е 3тата година в СУ- смених 2 факултета- не беше изобщо това, което очаквах, нормално е да не е същото, но останах от много неща разочарована...Съзнавам добре, че в БГ СУ може би си е най-добрия, но славата му на най-престижен започва да ми се струва леко преувеличена... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 22:32 
wild child
Аватар

Da BuzZ написа:
СУ е в елита на Европа, но на доста това не им изнася. Между Лондон, Мадрид, Париж, Берлин, Москва се нарежда София, но това не е по вкуса на някои. Както и да е.

Е на кого не е по вкуса? Едва ли някой студент на СУ не би се радвал наистина да сме (т.е. той самият да е) в елита :!: :lol:
Положението обаче не е точно такова. В доста отношения човекът, отворил темата е прав- мисля, че всички виждаме и изпитваме на гърба си кои са те. НО! Отново искам да изразя несъгласието си срещу този начин на мислене- "мрънкането". Висшето образование не е задължително- тва вече звучи като клише, но е вярно! Предполага се, че никой не трябва да бъде насилван, за да учи и да се развива! ОК, нас не ни натискат да четем по 250 страници на седмица, нито да пишем по 10 проекта месечно. И според мен това е правилно. Преподавателите дават минимума, който човек трябва да познава, за да може да получи някаква диплома. Останалото, т.е. колко добър специалист ще станеш един ден, си е само и изцяло в твоите ръце! В днешното глобализирано общество едва ли някой може да се оплаче от липса на информация! Нито пък аз познавам преподавател, който да откаже съдействие на заинтересован от материала студент (още повече имайки предвид, че такива студенти вече са рядкост).
С две думи- който иска да учи, винаги може да го прави!
И да- не съм фен на мотото, че от уни трябва да се излиза трудно- напротив, нека излизат всички :arrow: накрая така или иначе пазарът на труда ще си каже думата..............а той няма още дълго да е в сегашното си "инвалидизирано" състояние! :wink:

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 22:34 
Легендарен флуудър

Зависи какво учиш. Ако учиш космонавтика, сигурно в Русия и САЩ е по-добре. Но ако учиш индийска култура, най-добре ще е в Индия и страните около нея... Така и с българските и балканските неща. Затова аз уча история!... и МО....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 57 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Изпита по биология в Медицинския университет от днес

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2004-05-06

green

18

4851

14 Юли 2006, 18:01

Angelina_Jolie Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Софийският университет ще строи огромен технологичен парк

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Новини в СУ

alhimikat

38

6460

29 Ное 2010, 16:00

alter ego Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Софийският университет може да излезе в принудителна ваканци

[ Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6 ]

в Новини

Шепот

77

4070

13 Окт 2010, 19:19

Rolisten Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Софийският университет - най-големият длъжник към хазната

в Студенти - общ форум

karamecanii

5

465

25 Авг 2012, 21:04

happyswift Преглежда последните мнения