Дата и час: 16 Яну 2026, 14:15

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Лицензиран ли е Windows-ът ви?
Да 28%  28%  [ 17 ]
Не 64%  64%  [ 39 ]
Не използвам Windows 8%  8%  [ 5 ]
Общо гласове : 61
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2006, 16:24 
Ice in the Rain
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
там има ли вируси,бтв?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2006, 16:26 
Живее, за да пише
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ниц :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2006, 16:50 
Да живей словото
Аватар

The_Fool написа:
Когати си взех щайгата преди няколко години май ме бяха уредили с оригинален, но от nickname-а си личи колко съм умен. Преинстал и .... замина. Сега съм с WindowsXp Professional SP2 (пиратски), както каза flyhouse по - горе: "за образователни цели"...

Ако наистина е бил оригинален, то някъде е щяло да има сертификат за автентичност - една холограмна лепенка, на която е написан ключа (XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX). С този ключ можеш да активираш произволно копие на Windows от същата версия като тази, която е била инсталирана. Понякога ключът е такъв, че може да се активира Windows само на същата машина, тъй като по някакъв начин е свързан със серийния номер на дънната платка (както е с бозите по повечето лаптопи) - т.нар. OEM версии. Ако обаче случиш на retail версия, то можеш с него ключ да инсталираш Дограма на произволна машина :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2006, 17:01 
Да живей словото
Аватар

MZ4 написа:
Превъзходствата му спрямо Microsoft,са десетки,не че искам да споря с Richard B. Riddick,но както беше писал някъде,ако ще си търси работа в инет ф-ма,да свиква с дЪбиана :roll:

Да не забравяме дяволските ОС-ове ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2006, 17:17 
Живее, за да пише
Аватар

xpucmo написа:
Да не забравяме дяволските ОС-ове ;)

Не съм пробвала OS :? Но съм чувала позитивни неща :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2006, 19:05 
Легендарен флуудър
Аватар

MZ4 написа:
Превъзходствата му спрямо Microsoft,са десетки,не че искам да споря с Richard B. Riddick,но както беше писал някъде,ако ще си търси работа в инет ф-ма,да свиква с дЪбиана :roll:
Не се обиждай,но изказвания от типа на това ,че Уиндоус съкс,а Линукс имал "много предимства" са малко или много ламерски :wink: :)
Линукс е ОС за сървърни решения в мрежова и Инет среда.За домашни потребители върши толкова работа колкото вибратор за мъж(т.е. някой го ползват ,но те са малък процент :twisted: ).Линкус е доста по не-юзър френдли в сравнение с УинХП,много малко от широко използваните програми вървят на него,има доста по-ограничени мултимедийни възможности,проблема с наличността на драйвери за хардуени компоненти е очеваден,а въобще да не споменавам колко е популярен сред играещите братя 'щото е много "съвместим"(по малко и от горепосочения артикул :lol: ).Абе въобще страшна операционна система.И нямали вируси за линукс,да бе да.... 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2006, 15:04 
Да живей словото
Аватар

Richard B. Riddick написа:
MZ4 написа:
Не се обиждай,но изказвания от типа на това ,че Уиндоус съкс,а Линукс имал "много предимства" са малко или много ламерски :wink: :)
Линукс е ОС за сървърни решения в мрежова и Инет среда.За домашни потребители върши толкова работа колкото вибратор за мъж(т.е. някой го ползват ,но те са малък процент :twisted: ).Линкус е доста по не-юзър френдли в сравнение с УинХП,много малко от широко използваните програми вървят на него,има доста по-ограничени мултимедийни възможности,проблема с наличността на драйвери за хардуени компоненти е очеваден,а въобще да не споменавам колко е популярен сред играещите братя 'щото е много "съвместим"(по малко и от горепосочения артикул :lol: ).Абе въобще страшна операционна система.И нямали вируси за линукс,да бе да.... 8)

По принцип изказвания тип "X смуче, Y управлява" се класират като ламерски, независимо какво са X и Y. Относно приветливостта (юзър-френдлито), някой беше казал: "Unix IS user friendly. It just chooses its friends very carefully." :)
Аз например съм си доволен потребител на Ubuntu Dapper Drake. GNOME е достатъчно еволюирала десктоп среда с всичките шарении, които човек следва да очаква от един десктоп (и без изг*зиците на KDE), като прозоречният менаджер compiz с малко помощ от графичната подсистема прави всички ефекти, които народът чака с нетърпение във Vista, при това абсолютно гладко и без насичане на най-обикновено вградено лаптоповско видео Intel i855GM (аналогичните ефекти в Aero на Vista искаха някакви GeForce4+ и последни версии на ATI карти...). Чета си пощата с Evolution, който по нищо не отстъпва на Outlook, браузвам си с Mozilla Firefox, а комбинацията Totem + Real Player не се справя само с някои видеота, ползващи защитени версии на WMV и WMA (MPlayer няма пропуск, но е конзолно приложение и го изключваме от класацията). Чат-пат пиша документи на OpenOffice, като уважавам другите потребители и им изпращам документите в PDF формат, вместо да ги карам да се борят с бъгливи (и евентуално фрашкани с макро-вируси) DOC, XLS и др. Повечето неща мога да ги върша с кликане на мишката, въпреки че съм от старата школа и се справям по-бързо в терминала. WarCraft III ми върви под Wine толкова бързо, колкото и под Windows. Нямам нужда от Norton Antivirus, ZoneAlarm, Windows Defender и още 1000 други резидентни програми, които да ми гарантират, че след месец няма да ми се налага да преинсталирам. Освен това в момента пиша това от една машина с дъно Asus A8N-E, процесор AMD Athlon64 3200+, един SATA и един ATA диск, PCI-E видеокарта GeForce 6600 GT, аудио с висока разделителна способност и гигабитов Ethernet контролер, и всичко това свързано с един прекрасен 17" LG 1770H монитор през DVI. Хардуерът се разпознава на 100% по време на инсталацията и след това работи без никакви настройки от моя страна (което дори малко ме дразни, защото, както вече казах, съм от старата генерация Unix потребители). Плюс това, от време на време синхронизирам задачите и календара на Evolution с телефона ми през един USB Bluetooth адаптер с едно цъкане на мишката. Къде е очевадната липса на драйвери в случая? Операционната система не само е 64-битова, но е и безплатна. Абсолютно същата дистрибуция (дори от същото физическо CD) я инсталирах съвсем наскоро на един AMD Athlon64 X2 3800+ AM2 на дъно Asus M2N и някаква префърцунена nVidia карта. Като изключим фактът, че се инсталира 2x-3x по-бързо, отколкото на тази машина, не срещнах някакви проблеми.
Та май казваше, че Linux не ставал за домашни потребители... Майка ми 3 месеца ползва GNOME под FreeBSD (доста по хардкор Unix вариант) без никакви проблеми, докато аз бях в Единбург. Инструктажът как да си пуска браузър, пощенски клиент и филми ми отне по-малко от час, а тя разбира толкова от компютри, колкото аз разбирам китайски.

П.П. Някой от модовете или администраторите да повиши темата във важна. Първите два-три поста съдържат наистина ценна информация.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2006, 15:32 
Живее, за да пише
Аватар

Съгласна съм с изброеното по-горе,но не отричам и мнението на Richard B. Riddick,ама ако моето мнение е ламерско,как наричаш изказването си за вибратора
:?

xpucmo написа:
Чат-пат пиша документи на OpenOffice, като уважавам другите потребители и им изпращам документите в PDF формат, вместо да ги карам да се борят с бъгливи (и евентуално фрашкани с макро-вируси) DOC, XLS и др.

Първоначално,за мен,OpenOffice си беше културен шок, но сега ми е трудно да работя с друго :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2006, 21:09 
Легендарен флуудър
Аватар

Цитат:
аудио с висока разделителна способност
Такова понятие няма-има видео с висока резолюция:wink:.High Definition Audio е аудио с висока честота на дискретизация-но да не изпадам в подробности :) :idea: А аз не отричам Линукса,НО той не може да се мери за мен с Уин-аз съм геймър и пингвина не е опция за мен :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2006, 00:18 
Да живей словото
Аватар

Richard B. Riddick написа:
Цитат:
аудио с висока разделителна способност
Такова понятие няма-има видео с висока резолюция:wink:.High Definition Audio е аудио с висока честота на дискретизация-но да не изпадам в подробности :) :idea:

Напротив, има :idea: ЦАП-ът на HDA чипсетите е 20 (или 24) битов, за разлика от 16 битовия при по-старите AC'97 контролери - цели 16 (или 256) пъти повече семпли или 20 dB (30 dB) повече динамичен обхват. Отделно, че се поддържат до 192 kHz честота на дискретизация. Да не изпадам в подробности, че вече във форума на доставчика ми отнесоха цяла лекция за елементарни частици... :)

Мисълтата ми за HDA-то беше, че на много места водят драйверите за M$-специфични, а ALSA се справя доста добре с проблема ;)

Редакция: Срам ме е! Asus A8N-E нямал HDA кодек :( Но M8N дъното има, а там звукът вървеше на 6 (оценка и канала) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2006, 12:14 
Легендарен флуудър
Аватар

Напротив, има Idea ЦАП-ът на HDA чипсетите е 20 (или 24) битов, за разлика от 16 битовия при по-старите AC'97 контролери - цели 16 (или 256) пъти повече семпли или 20 dB (30 dB) повече динамичен обхват. Отделно, че се поддържат до 192 kHz честота на дискретизация. Да не изпадам в подробности, че вече във форума на доставчика ми отнесоха цяла лекция за елементарни частици..

Това го знам ,но на български звучи доста странно "аудио с висока разделителна способност"-никъде не съм чул да се употребява... А ако искаш висококачествено аудио за РС,не разчитай на вградените-единстеното такова качествено(що годе)което съм чувал е на Nforce2 Sound Storm-a нищо ,че не беше 192/24 ,от тогава нищо читаво.Затова Криейтив X-fi,ама сега нЕма пари :D ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2006, 13:28 
Легендарен флуудър
Аватар

и все пак, по темата: не, не ми е лицензирана бозицата, вие луди ли стее :P и ще мина на Линукс като си взема собствено ПЦ

http://avatek.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2006, 13:34 
Да живей словото
Аватар

Има припокриване на думи в българската терминология и това не е изолиран случай. Нищо чудно да не си чувал и много други неща по "старата" терминология. В наши дни всички казват "хард диск" или "твърд диск", но в книгите на баща ми пише "ЗУТМД" (и "ЗУГМД" за "флопито") :D Предпочитам, когато мога, да се въздържам от чуждиците в терминологията ни. И направо изпадам в див ужас докато слушам съквартирантите да си говорят на техния "джавешки" жаргон :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2006, 13:58 
Легендарен флуудър
Аватар

Tripio написа:
и все пак, по темата: не, не ми е лицензирана бозицата, вие луди ли стее :P и ще мина на Линукс като си взема собствено ПЦ

Твърдо нье! Лицензиран ми е само в работата, иначе и аз мисля като 3-3,14-о ... само за Линукс не знам, бтв не е само за мрежови среди, има десетки дистрибуции, някой са си супер за Home PC, зависи и какво искате да правите.

По темата: OpenSource му е майката!

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2006, 19:36 
Легендарен флуудър
Аватар

абе лицензираният софтуер си има и добри страни, щото ако даде дефект, отиваш да търсиш сметка при производителя/дистрибутора/адвоката :) ама с тия заплати албански, как да си го позволим, хиляди долари са тва!

http://avatek.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща