На първо място да кажа,че когато си купя нова книга винаги първо помирисвам хартията,защото обожавам мириса на нова хартия и мастило

Иначе имам слабост към
Чарлс Дикенс като цяло,но все още не съм прочела всико негово,защото нямам време напоследък,а някои от творбите му са обемни (но все пак:"Дейвид Копърфийлд","Големите надежди")...Също така харесвам
руските класици - Достоевски,Толстой,М.Горки,Н.Гогол -> "Престъпление и наказание" , "Ана Каренина","Шинел" и др.
Още : Томас Харди -"Тес от рода Д'ърбървил" , Оноре дьо Балзак - "Изгубени илюзии" , Шекспир - Сонети. От по-новата чужда литер. -
Пауло Коелю - най-вече "Дневникът на един маг","Алхимикът".Наистина творбите му са достъпни за всеки,именно защото съдържат простите житейски истини,от които всички ние имаме нужда!
От бългаската литература - наистина ми става много драго,когато се сетя колко образци и шедьоври съдържа нашата литература! Повече афинитет,обаче, имам към
Никола Вапцаров! , Алеко Константинов - Фейлетони , Антон Дончев - "Сказание от времето на Самуила" и др.
Детски романи :D - Джани Родари - "Приключенията на Лукчо" , Ерих Кестнер - "Антон и Точица","Емил и тримата близнаци" , Ектор Мало - "Без дом" и "Приключенията на Лиско по море" на един бълг.автор, на когото забравих името..
Обичам езотерична литература, свързана с мистериите на религиозна основа, усъвършенстване на духа и пр.
Специализирана литература - популярна психология, спец.списания и т.н.
малко се отплеснах,но това е защото обичам книгите и литературата.Пък и е свързано със специалността ми все пак (книгоиздаване)