Ivaylo_N. написа:
Добре де, това не е нормално. Миналогодишния бал за компютърни науки е по-нисък от второ класиране информатика тази година ;(. Толкова ли пък да ни е умен набора? Сега се чудя дали да чакам трето класиране, за да влезна евентуално информационни системи. С бал 19.25 дали ще успея, как мислите?
Само да вметна, защото никой не ти отговори като гледам,но това сравнение звучи ужасно некомпетентно, още повече идващо от човек с доста нисък за момче бал. Вашият випуск не е по-велик, по-умен и пр. Да ме извиняваш, но миналата година имаше екстремална стереометрична задача,на която окапаха повечето, нещо, което лично съжалявам, че вашият випуск не видя. И не го казвам, защото искам да ви е гадно и на вас, далеч съм от мисълта, но не можеш да сравняваш по никакъв начин условията, при които влезе миналогодишният набор с този сега.
И ако трябва да кажа нещо поучително като "по-голяма" и "поживяла" в системата на ФМИ, оставете егото и бала си някъде преди да стъпите октомври във ФМИ, защото истината е, че освен за някаква болна слава за нищо друго не ви трябва. Грозната истина е, че и тези с бал 24 ги късат,и тези от национални по математика или информатика, че това какво си учил в училище няма никакво значение, че тези от езиковите гимназии какъвто случай съм и аз по-често са по-упоритите и се спрявят дори по-добре. Гимназията я завършихте вече, от тук вече има значение само колко си упорит, колко учиш и колко го искаш.
А това да си мерите разни работи, било то балове са детски истории
ПП: А и не плюйте толкова по горния випуск, щото като ви стане напечено в сесията точно те ще ви снасят информация, която във ФМИ струва колкото петрола!
Не съм искал да нагрубя предишния набор, нито да възвиша нашия. Честно казано наблюдавам масово затъпяване с всеки изминал набор - лично мнение. За това се и учудих на високите балове тази година, било то и с по-лесни задачи.
Поисках съвет дали ще е по-добре да изчакам 3то класиране с този си бал, на който си въпрос така и не получих отговор. Както и да е де, взех си някои забележки от поста ти. Пак се извинявам, ако си се почувствала нагрубена по някакъв начин от поста ми, не съм целял да обидя никого.
Да добавя един въпрос, ще се радвам, ако някой може да ми отговори /силно се надявам да не е бил задаван скоро :Д/ - ако изчакам 3то класиране и не ми достигне бал за по-горна специалност ще мога ли да запиша специалността, в която са ме приели вече, или ще си загубя мястото?