NicoletteB написа:
Имам няколко въпроса относно латинския и спорта.
1. Латинският допълнителен предмет ли е, как стоят нещата с него - имам предвид какво се учи и т.н. Малко повече инфо ако може, моля.
2. Другият ми въпрос е за спортовете. Ако например запиша тенис, аз ли трябва да си осигуря ракета и пр. иии как са изобщо нещата там, че ми е тъмна Индия? И трябва ли да си 100% редовен за спорт, или можеш да си пропускаш, без да те гледат накриво? :Д
1. Латинският е факултативна дисциплина - това ще рече, че не е нито задължителен, нито избираем, а пожелателен - ходиш, ако искаш, оценката не влиза в успеха ти, учиш само за удоволствие. Преподавателят е печен и освен това ще ти е от полза в 3 курс за лекциите и упражненията по облигационно право, ако си първ поток.
2. За спортът всичко необходимо се осигурява от университета, от терена до екипировката - но дори това не може да накара половината от колегите да посещават занятията. Специално за тенисът се налага да си относително редовен, за други спортове нещата са по-леки. В никакъв случай не записвай туризъм или волейбол, ако не си заклет фен.
Йордан М. написа:
Добър ден на всички. Бих желал да попитам относно това за езиците. Предварително се извинявам ако е бил зададен този въпрос преди и сега се нарага някой да ми обеснява, но... Та, въпроса ми е , аз не записах никакъв език освен латинския и по тоя логика аз никакъв език ли няма да уча освен латинския и ако евентуално ако се наложи да уча какъв ще е той, смисъл университета ли ще ме метне към някоя група която узучава даден език или си оставам само с латинския и толкова. Мерси предварително и честито на всички, които са ги приели.

Езиците не се избират при самото записване, а в началото на учебната година - в ЮФ за юристите има засега латински и юридически английски. Ако искаш да учиш чужд неюридически език - можеш да ходиш с групите на другите специалности в зависимост от нивото ти. Във ФКНФ има подробна информация в началото на всяка година.
Love_chaser написа:
Някой има ли представа дали ще бъдат изнесени списъци с имената на приетите и бала им?
Няма.