Търговецът на кристал написа:
Ако това, което пишеш, е истина (а аз не се съмнявам, че е, защото баба ми и дядо ми са имали такава любов, но знаех само за едни други като тях досега), го пожелавам на всеки. Щото каквото и да става вън от дома, колкото и успехи и провали да преживяваш, ефектът им е ограничен и/или мимолетен. Всяко чудо за три дни. Това, което става в дома, е истинското и истински важното - защото едва ли дядо ти помни нещо, което е направил на работа преди 30 години, но знае, че когато се събуди сутринта, ще го чака нещо сладичко, приготвено от любимия му човек. Пожелавам им още много, много години да се радват един на друг и... оф, тук писах нещо, после трих, после пак писах, ама има сериозна опасност да ме разбереш грешно и да ми се разсърдиш, та го изтрих окончателно. Да са ти живи и здрави - гледай примера им и си намери твоя човек, дето след 55 години да можеш да му кажеш, че би го избрала пак и отново: за още поне толкова.
Абе, всъщност позволяваш ли да те цитирам?
Абсолютна истина. И си много права. И аз го пожелавам на теб и на всеки.
Като по-малка съм ги слушала как се спречкват за разни дреболии и съм се чудела как живеят заедно от толкова време, но вече смея да твърдя, че разбирам донякъде.
Когато човек поиска да създава малка радост на някой друг всеки ден, със събуждането сутрин и заспиването вечер, когато любимият те кара да се чувстваш добре навсякъде и знае във всеки един лош момент как да те събуди от кошмара с целувка на челото. Когато един човек, който те обича се превърне в твоето "вкъщи"....да, нещо такова е, предполагам...
Кажи си, аз обичам да ти чета мненията :Р иначе, разбира се, че може да ме цитираш...днес за втори път ме питат