А, Ангеле, чакай... ти всъщност си бил
сериозен?
I rest my case.
Прав си, печелиш, сбърках - честно казано, в момента ми е толкова гадно да те чета, че бих ти казала всичко, което би искал да чуеш, за да се почувстваш победител и да се изнеса от темата максимално бързо, защото наистина не искам да се цапам. Идеите ти за равноправието ти са прекрасни, но ако се опитваш да ми обясниш как шансът ти да попаднеш на жена, която ще те бие с точилка, е еднакво голям с вероятността аз да се окажа с мъж, който би ме посинил, значи наистина четеш твърде странни издания, колкото и нАучни да претендират да са. Или мислиш, че аз съм физически по-силна от теб и че ако ми посегнат, бих се защитила адекватно, а ти ще си седиш да те млатят и ще питаш за още?
Не можеш да ме убедиш, че мъжете са зависими от жените си в степента, в която е факт обратното.
И не можеш да ме убедиш, че има обществени нагласи за равенство в грижите, които мъжете и жените полагат за децата.
И не можеш да ме убедиш, че мъжете и жените имат (в общия случай) еднаква физическа сила, или че случаите, в които по-слабият посяга, са поне толкова, в колкото се случва обратното.
Но, както ти казах малко по-горе: ти печелиш, прав си. Надявам се това да те накара да спиш спокойно, щото не се знае кога ще дойде онази с точилката да те отупа и да те прати в спешното, задето не си сготвил навреме.
Честно ти казвам, никога не съм се чувствала по-гадно и по-омърсена в общуването си с теб. И преди да търсиш под вола теле, както се опита да подхванеш предишното си мнение, не е нужно да съм била жертва на насилие, за да мисля логично. Да не говорим, че ако ще си говорим с вероятности ("вероятно има причини..."), то нека ти кажа, че мненето ти ми звучи като вероятно откровение на потенциален насилник, който опитва да оправдае действията си (вероятно преди те да са се случили).
I say it once more - you win, sleep tight.