Дата и час: 17 Яну 2026, 09:01

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Компютърни науки или Софтуерно инжинерство
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2013, 16:04 
В началото бе словото

Благодарил (а): 6 пъти.
Здравейте. Изчетох доста мнения за разликата между КН и СИ , но още не съм събрал достатъчно информация за да реша какво да запиша. Имам 5,60 на предварителния Математика II. Като цяло разбрах, че СИ е насочено по към бизнес програмирането, а в КН се учи много повече писането на кодове. Искам да се занимавам с писане на кодове, да науча колкото се може повече полезни езици в програмирането и не искам да уча прекалено много излишна математика (ако е възможно :D ) .
Ясно е, че разликата между двете специалности е много малка и че трябва да уча много допълнително защото там няма да ме научат на много работи, но просто искам да избера "малко по-добрата" специалност от двете.
Лошото е, че не знам почти нищо в програмирането. Знам идеално само HTML и CSS, както и съвсем малко javascript, но те няма да ми свършат никаква работа в СУ.
Ще съм много благодарен да опишете по-подробно разликата между специалностите, за да мога да реша.

ПП. Има ли някакъв начин да си избереш в кой блок да си на общежитие или ни слагат на случаен принцип. До колкото разбрах имало и ремонтирани блокове.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Компютърни науки или Софтуерно инжинерство
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2013, 14:12 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Точно така, софтуерният инженер трябва да гледа голямата картинка, да разбира жизнения цикъл на софтуерна разработка и т.н., но материала ми изглежда еднакъв.От къде си btw?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2013, 14:31 
В началото бе словото

От Варна съм :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2013, 14:34 
В началото бе словото

предварителния труден ли беше?в смисъл как би го оценил по трудност? :) аз не съм учил профилирано и ще видя зор май

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2013, 08:14 
В началото бе словото

Предварителния ми се стори изключително лесен. Единствено трябваше да се внимава да не се допусне от невнимание грешка.. до сега това беше една от най-лесните теми, който бях решавал, а аз реших всички от миналите години.

Има ли някой, който да отговори подробно на моя въпрос?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2013, 23:10 
В началото бе словото

:scratch: :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2013, 23:16 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 1 пъти.
Влизай в КН, нивото е по-високо. "еизици, програмирания" бла бла бла - ами навсякъде се учи С++. Това е основно, другото е от изборните. И се моли да не си при рибарска.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 20:52 
В началото бе словото

pepo_vn написа:
Здравейте. Изчетох доста мнения за разликата между КН и СИ , но още не съм събрал достатъчно информация за да реша какво да запиша. Имам 5,60 на предварителния Математика II. Като цяло разбрах, че СИ е насочено по към бизнес програмирането, а в КН се учи много повече писането на кодове. Искам да се занимавам с писане на кодове, да науча колкото се може повече полезни езици в програмирането и не искам да уча прекалено много излишна математика (ако е възможно :D ) .
Ясно е, че разликата между двете специалности е много малка и че трябва да уча много допълнително защото там няма да ме научат на много работи, но просто искам да избера "малко по-добрата" специалност от двете.
Лошото е, че не знам почти нищо в програмирането. Знам идеално само HTML и CSS, както и съвсем малко javascript, но те няма да ми свършат никаква работа в СУ.
Ще съм много благодарен да опишете по-подробно разликата между специалностите, за да мога да реша.

ПП. Има ли някакъв начин да си избереш в кой блок да си на общежитие или ни слагат на случаен принцип. До колкото разбрах имало и ремонтирани блокове.

И на двете места ще имаш математики, като по 1-2 от тях късат яко, ако не учиш.
В КН ще те юркат с по-сложна и абстрактна материя (логическо, бляк), а в СИ ще четеш презентации като обезумял (може и да обезумееш от някои от тях).
И на двете места ще се сблъскаш с добри предмети, както и с големи простотии (от гледна точка на учебен процес).
В СИ ще учиш повече неща от гледна точка на "целия процес" - разбирай ще вадиш изисквания, ще правиш диаграми, ще тестваш и т.н.
В КН ще научиш повече неща, които изискват чисто аналитична мисъл и програмистки умения (ДАА, функционално програмиране).
И в двете специалности има асистенти и по 3-4 преподавателя, които си струват и са адски добри и група доценти, на които им пука за теб не повече отколкото за мацката в кафето до Аванти. Даже сигурно по-малко, защото тя си е хубава.
И в двете специалности трябва да се приготвиш сам да учиш здраво или да си уплътняваш времето и да нацелиш на кои лекции се ходи и на кои не.
В КН трябва да запишеш изборни ОКН-та, които са голяма тесла (доста по-голяма от ЯКН-тата на СИ).

А истината е, че няма значение според мен кое ще запишеш. Изборните са важни, освен другите 5-6 предмета, които са добре. Каквото липсва в едната програма, спокойно можеш да го научиш от друго място или чрез изборни. Може би СИ се изкарва по-лесно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. [Приети] Компютърни науки 2010/2011

в КСК 2010-2011

dimobskn

1

743

26 Юли 2010, 22:16

bggashnik Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Компютърни Науки 2012-2016

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в ФМИ

driplio

50

5628

03 Авг 2013, 20:00

Victoria Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Въпрос за специалността Компютърни Науки

в ФМИ

FOr da GaME*

3

1089

18 Юли 2009, 17:18

delyan Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Информатика или компютърни науки?? (06/2005г.)

в Студенти - АРХИВ

Vitoshabg

4

1735

24 Фев 2006, 16:13

nightwish Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Компютърни науки 2010-2014

[ Отиди на страница: 1 ... 39, 40, 41 ]

в ФМИ

bggashnik

600

24866