Дата и час: 16 Яну 2026, 12:13

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Съпоставка между правото в СУ и УНСС
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2010, 20:44 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
В добавка към горния пост да отбележа колко полезни на мен са ми преподавателите, които подхождат интелигентно и сериозно към учебния процес и лекциите им протичат повече като дискусии, задават се въпроси двустранно, обсъждат се примери, практики, спорни въпроси и подобни, дават примери от тяхната професионална практика. От друга страна има и други преподаватели, които влизат в лекцията си, която протича като нещо средно между монолог и диктовка, не дават да ги прекъсваме и да задаваме въпроси..изчитат си лестовете, които са я разработки, я копие направо на материала в техния или нечии друг учебник и си излизат като пичове. Резултата от подобни занимания е нулев. Ако беше само до сухата материя, то самия учебен процес е ненужен, както вече казах учебника си го имам и мога да си го чета и вкъщи. Има и трета категория преподаватели, които изобщо не се появяват и идват на изпита напраскат оценките без дори да прочетат работата на студента и си тръгват, като си прибират парите от курса и от учебниците, ако са техни. Те изобщо не заслужават да бъдат коментирани.
Упражненията също са важни...не знам как е в СУ, но при нас "младите" както им викат ...асистентите са повечето практикуващи юристи и с някои изключения са ни полезни като се дискутират темите на практическо равнище, коментират дела, които водят в момента, насочват ни за по-нататък и така. Има разбира се и такива, които правят повторение на лекцията де, но да се надяваме, че тва ще зачезва все повече. И тук си мисля, че ако ни показват повече документи примерно искови молби, ЗЗ, договори...или ни учат да пишем разни неща ще бъде доста полезно. На университетското обучение му трябва още малко практическа насоченост. Лично мнение де, не ангажирам никого.
П.С. Само за пояснение на Steel Dragon - в УНСС влязох с 5.70 и 5.16 на двата приемни изпита на второ класиране, с отлични оценки от матурата. В СУ имах 4.75 (2008 г. в която кандидаствах бтв над този резултат имаше не повече от 75 човека на редовния изпит, много слаба година) на изпита по История и в последния момент се отказах от този по БЕЛ....което не ми попречи да бъда приет сред първите 10 човека по бал в историческия факултет на СУ, а впоследствие както разбрах при подобна оценка и на темата по литература (което както предполагам осъзнавате не е кой знае какво затруднение) щях да събера и достатъчен бал за Юридическия Ви факкултет :) Както и да е, вече е късно и съм направил избора си, просто искам да отбележа за "тройките" посредством които уча право, според колегата :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2013, 12:23 
В началото бе словото

Благодарил (а): 11 пъти.
НБУ е най-добрият избор - за такова отношение към студентите и оценяване на усилията им в другите университети можете само да мечтаете! Повярвайте ми!!!
Другото си зависи от студента! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2013, 15:20 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
iaa_law_nbu написа:
НБУ е най-добрият избор - за такова отношение към студентите и оценяване на усилията им в другите университети можете само да мечтаете! Повярвайте ми!!!

Имаше едно клипче за библиотеката им, направено от някой студент по режисура в НБУ.
Ако им правото им е на такова ниво, ни чакат много дебилни закони... :mrgreen:

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2013, 15:57 
В началото бе словото

Благодарил (а): 11 пъти.
Kristo написа:
iaa_law_nbu написа:

Имаше едно клипче за библиотеката им, направено от някой студент по режисура в НБУ.
Ако им правото им е на такова ниво, ни чакат много дебилни закони... :mrgreen:

Не е коректно да критикуваш нещо, което не си проверил лично.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2013, 16:15 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Не искам да проверявам лично, дали дадено нещо си струва или не, когато в обозримия свят съществуват преки и непреки доказателства в едната посока, които мога да ползвам за да изградя свое субективно мнение. Това ще спести мои ресурси като пари, време, енергия и нерви, в търсене на потвърждение на информация, която така или иначе имам от други източници и в последствие на аналитична обработка и съпоставка на източници и гледни точки, ми помагат да потвърдя крайната си позиция. Така се стига до представяне на моята позиция с помощта на комуникативното средство "ирония" в настоящия форум, за да бъде превърната моята крайна позиция в мнение, което други лица, търсещи информация за да формират лично субективно мнение, мога да ползват.

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2