Дата и час: 16 Яну 2026, 10:10

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Биология-задочно Помощ
МнениеПубликувано на: 21 Май 2013, 22:07 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте
Имам нужда от помощ относно протичането на семестрите при задочниците, специалност Биология. Работя на две места. Преди две години прекъснах редовно обучение Молекулярна Биология в СУ. Тъй като няма да имам възможност скоро отново да запиша редовно или поне да работя само на непълен работен ден на едно място, но все пак искам да уча, а и се целя в магистратури, които са общи за чистата Биология и за Молекулярната, съм преценила, че ще ми е по-леко да запиша това за да си гоня балообразуващите предмети и накрая да си запиша магистратурата. Такам.. проблемът е, че от информацията, до която се докопах доста ми се стъжнява живота, та се надявам някой да я опровергае. По възможност, някой, който вече е минал от там или сега минава.. Разбрах, че един семестър трае "1 месец и то само с една свободна неделя" и че "упражненията и лекциите са от 08:00 до 20:00 всеки ден". Ако това е вярно, то присъствието ми в университета е почти невъзможно.. Понеже съм учила редовно, то и не знам до колко опита ми е приложим и тук. Поне при нас, тогава, имаше предмети, в които присъствието не беше задължително. Можеше спокойно да се учи само от лекции или от учебници и прочие. Въпроса е, че много се притеснявам да запиша без малко идея как ще ми протече следването и въобще дали това, което ще правя изобщо е възможно. Много ще съм благодарна и ще се зарадвам, ако някой ми отговори. Твърдо съм решила да се опитам, но имам нужда от информация за да мога да си подредя работата и ученето в програмата. Моля, помогнете. Колкото и мъничко да сте наясно, все е нещо, от което да започна . Надявам се, макар и сесията за някой да наближава или да протича сега, да има кой да ми отговори .

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Биология-задочно Помощ
МнениеПубликувано на: 21 Май 2013, 22:30 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 269 пъти.
Не знам какво да ти кажа. Аз и още двама колеги работим (биология и химия сме) и се получава (редовното обучение), но задочниците наистина са един месец плътно - поне така пише по план. Вариантът ти е да си вземеш отпуска ако е възможно, но не познавам задочници за да ти отговоря по-пълно на въпроса.
Възможно е варианта да запишеш редовно биология/молекулярна биология да е по-добър за теб, защото са големи специалности и можеш да комбинираш много варианти за упражнения :roll:

Ако науча нещо на място в БиоФ ще ти пиша :wink:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Май 2013, 11:24 
В началото бе словото

Мерси, то и аз ще се поразходя из Уни-то, но сега, заради сесията не знам кого и какво ще намеря..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Май 2013, 15:27 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 269 пъти.
Говорих с едно момиче, което се е прехвърлило от задочно в редовно. Тя каза, че наистина е един месец плътно трябва да си в университета.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2013, 08:36 
В началото бе словото

Благодаря за инфо-то :)
Ще се помъча да си пренаредя програмата, но 1 месец не си го представям..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]