Дата и час: 16 Яну 2026, 12:25

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 76 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Преподаватели и изпити
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2008, 22:41 
Mahna-Mahna!
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Е, хора, сесията наближава, без изобщо да се интересува от мнението ни по въпорса. :confused5: Няма да е зле значи да обменим малко мнения по въпроса кой преподавател какъв е и как изпитва. Който има някакво инфо, собствено мнение, или пък просто е бил вече на фронта, нека си каже. И понеже аз съм 1ви курс - слушам ви! :lol: На мен лично ми е мн интересно как ще мине изпита по микро при Лисев. :wink:

V o r b e i

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Преподаватели и изпити
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2008, 15:14 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
абе вие нямаше ли да губите микро 1вия сем.?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2008, 17:22 
Летящите Пръсти

Бети, с какъв език си?
Изпитът при Лисев доколкото си спомням, се състои от 4 въпроса или май бяха 5. Не е много трудно, но си трябва четене.
Ще даде неща, които не са давани на контролни.
Имай предвид, че той гледа дали си ходила на лекциите му, защото ако не си ти намалява оценката. От опит ти го казвам.
Не се шашкай, може и да си подсказвате с колегите, но НЕ СИ ПРАВИ ПИЩОВИ, защото ако те хване, почва писане на докладни и прочие. абе с 2 думи рискуваш да те изключат. Той се беше заканил, че ще създаде големи проблеми на тези, които хване да преписват.
Доколкото си спомням, каза, че било правено някакво проучване, че на всеки 37 студента един прави опит за преписване, а ние бяхме 38. :lol:
Така, че по-добре си научи, а не преписвай.
Между другото, аз го учих 1-ви и 3ти семестър. Бяха 2 части с по 4 часа седмично.(2 лекции и 2 упражнения). При теб как е?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2008, 19:22 
Mahna-Mahna!
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Лори, аз съм с френски. И ние го учим 1ви и 3ти семестър, по 2 часа лекции и упр. Мерси много за инфото. Значи просто сядам и си уча, колко просто било. :mrgreen: И без това не съм много по преписването... А това, че един на 37 преписва, и на нас ни го каза, но не знам до колко ни повлия предвид първото контролно. :roll: Може би като з апърви път беше по-благосклонен. Обаче през цялото време се разхожда и ти надзърта в листа... Колкото до присъствията - аз до тук май два пъти съм пропуснала. Но и на мен ми е направило впечатление, че запомня кой е идвал и колко пъти, не съм го виждала да си записва нещо. Тоя човек феноменална памет ли има? :shock:

Дита, защо да е трябвало да го го губим микрото? Ти каква специалност си?

V o r b e i

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2008, 22:38 
В началото бе словото

някой може ли да ми каже дали преподавателят по Количествени методи се съгласява да изтегля изпитита за тези, които заминават на бригади. и като цяло има ли смисъл да се обсъжда с него този въпрос, труден ли е изпита, такива неща ме интересуват:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2008, 21:04 
Летящите Пръсти

Аз съм на изпит при него другия понеделник. Контролните не бях чак толкова трудни, предполагам, че и изпита няма да е кой знае какво.
Колкото до бригадата, ами преподавателят е пич, много е разбран,така че със сигурност ще има и предварителна дата за тези, които ще заминават на бригада. Така че спокойно.
То другия семестър е Количествени методи за икономически анализ (КМИА), което е същото като количествени методи в управлението. Учат се същите неща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2008, 21:12 
Да живей словото
Аватар

Bety_ написа:

Дита, защо да е трябвало да го го губим микрото? Ти каква специалност си?

сори, мислех, че си с английски :)

Lotta написа:
някой може ли да ми каже дали преподавателят по Количествени методи се съгласява да изтегля изпитита за тези, които заминават на бригади. и като цяло има ли смисъл да се обсъжда с него този въпрос, труден ли е изпита, такива неща ме интересуват:)

Същото бих искала да попитам за доц. Петров по Бази от данни???

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2008, 20:04 
Летящите Пръсти

Миналата година Петров беше дал предварителна дата за тези, които заминават на бригада. Изпитът е гаден. Тест с 5-6 отговора. За грешен отговор отнема 1 точка, за неотговаряне на въпрос - 0т. Така че ако не си сигурна за някой отговор по-добре не пиши нищо. За да изкараш изпита май ти трябват 50% верни отговори. Нещо такова беше.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2008, 12:49 
Да живей словото
Аватар

тц.. това не е добре, ама има време :lol:

А някой да има инфо за изпита по статистика при доц. Чобанов, че май няма да е лесно там :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2008, 11:57 
В началото бе словото
Аватар

Като стана дума за статистика :bounce: , аз пък бих се радвала на малко инфо за изпита при Цветан Игнатов (а.к.а. Мъглата)...
Вярно ли е, че оценката от упражнение формира 50% от крайната оценка, независимо какъв ни е резилът на изпита? И въобще - всякаква информация е добре дошла.

The spirit of malevolence survives the practical exertion of it. We learn to curb our will and keep our overt actions within the bounds of humanity, long before we can subdue our sentiments and imaginations to the same mild tone.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2008, 18:41 
В началото бе словото
Аватар

Ще използвам темата да питам за отзиви за изпита по математика(теория) при Гено Николов и по-конкретно :arrow: дава ли въпроси по теореми и твърдения, които не са изрично упоменати в конспекта, но са част от темата като цяло? :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2008, 15:32 
Да живей словото
Аватар

Аз да си отговоря на собственото запитване за статистиката (в случай, че някой друг се интересува)- доц. Чобанов е пич :lol: ... само не го ядосвайте, че става мноооого кофти.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2008, 19:15 
В началото бе словото
Аватар

Frida написа:
Ще използвам темата да питам за отзиви за изпита по математика(теория) при Гено Николов и по-конкретно :arrow: дава ли въпроси по теореми и твърдения, които не са изрично упоменати в конспекта, но са част от темата като цяло? :oops:

Трудно ми е съвсем да си спомня, но не мисля, че излиза извън конспекта (но затова пък конспектът му си е доста продробен)...
От моя опит при него, сиреч два взети изпита, единия с 6 другия с 5, няма 'хитринки', които да приложиш. Аз се измъкнах по следния начин - писах по всеки един въпрос, независимо дали го знаех докрай, или не - той дава точки за всичко вярно, което е написано по въпроса, дори примерно доказателството да не е довършено или нещо такова. Така че се възползвай от всяка възможност за изкарване на малко точки. Той взима предвид и оценката от упражнения, така че ако тя е висока, това си е плюс. И все пак оценката от упражнения не е решаваща. Има го и факторът 'добро впечатление', колкото и да не мога да твърдя, че това повлиява на оценката - точките са си точки, но понякога е склонен да се заяде, докато друг път да направи компромис. Така че трупайте плюсове пред него, дори само с редовно ходене на лекции (знам, че не е приятно, но догодина като започнете статистиката, математиката ще ви се струва като песен). Надявам се бях достатъчно изчерпателна, май дори малко се олях :lol:

The spirit of malevolence survives the practical exertion of it. We learn to curb our will and keep our overt actions within the bounds of humanity, long before we can subdue our sentiments and imaginations to the same mild tone.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2008, 21:01 
В началото бе словото
Аватар

Лудата вещица, благодаря ти за изчрпателния отговор и съветите :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2008, 22:03 
В началото бе словото
Аватар

лудата вещица,и аз благодаря за отговора ;)От известно време се чудя дали Гено дава възможност да си прегледаш за 5мин лекциите,след като са ти се паднали въпросите? :? Не се надявам много, но знам, че някои преподаватели го правят. Мерси предварително, дано някой от по-големите се отзове ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 76 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. ФМИ-изпити-преподаватели

в ФМИ

sqrt

6

1515

25 Яну 2008, 21:51

rogertaylor Преглежда последните мнения