Дата и час: 16 Яну 2026, 10:06

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: МСЮЕ - прием 2011
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:05 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 279 пъти.
Разбираемо е, но точно ние трябва да се борим срещу това. Защото ние знаем че реални причини за това няма.
Западния език можеш да си го промениш, не се притеснявай за това.:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:12 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Deschain написа:
Разбираемо е, но точно ние трябва да се борим срещу това. Защото ние знаем че реални причини за това няма.
Западният език можеш да си го промениш, не се притеснявай за това.:)

България е последното място на света, откъдето може да тръгне каквато и да било промяна за по-добро, поне според мен. Ние на себе си не можем да помогнем, камо ли да показваме нещо хубаво и ново на света :) Това с непонасянето на турците от голяма част от българите не ни е най-големия проблем, не и сега.
Само не разбрах последната част "Защото ние знаем че реални причини за това няма."? Кои ние и за какво няма реални причини? :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:17 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Причини има като започнем от 680, когато се изръсваме тук, на Балканите, и се стигне до независимостта на Косово. А според мен не е нужно. Да кажем, че се променим и какво? Ще станем като швейцарците, дето нямат с кого да се напсуват като хората. Ние сме си ние и всеки опит да ни променя някой е, меко казано, самонадеян. 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:20 
Легендарен флуудър
Аватар

Имах предвид не ние българите, а ние младите мислещи хора. И не конкретно за турците, а въобще.

Щом не си бил в Турция дори, не мисля че имаш реални причини да мразиш целия народ...то дори и да си бил, пак няма да имаш...

vetinari, друго имам предвид. И аз сърбите и гърците си ги псувам постоянно. Но когато ги срещна на улицата или имат нужда от помощ, винаги им помагам, защото сме хора. И защото нямам реална причина да не го правя. Но има хора, които директно - щом си турчин/грък/сърбин, боклук си! - Това не е правилно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:24 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 155 пъти.
Просто не залагайте на стереотипи и предразсъдъци,навсякъде има свестни хора,дори и в нашата татковина,в която всеки втори е с отношение: "Много сме зле";"Аз нямам мнение щото съм *****"
От нас зависи дали това ще се промени.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:25 
В началото бе словото
Аватар

Deschain написа:
Щом не си бил в Турция дори, не мисля че имаш реални причини да мразиш целия народ...то дори и да си бил, пак няма да имаш...

Ама откъде-накъде ти или който и да било ще ми казва какви причини имам да мразя каквото и да било?! :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:27 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
"И аз сърбите и гърците си ги псувам постоянно. " - е, аз това имах предвид, няма българин, който да не е псувал гърци и сърби, ама който да не е гледал Кустурица /"Черна котка, бял котарак" когато обесиха българския машинист/ и да не е чел "Зорба" /където героят в подробности описваше андартските си подвизи/. При това да е гледал и чел с удоволствие, говоря.

Просто си имаме един такъв балкански шовинизъм, който ни позволява да се напсуваме, па после да обърнем една сливовица /макар че ЕДНА само сливовица е жив резил, по-добре стани въздържател барем да не 'абиш пиячката/ :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:35 
В началото бе словото
Аватар

Напълно съм съгласен с горното мнение. Не мога да разбера за какво толкова се крият някои хора, че и те не харесват дадени държави и народи. Тва си е в реда на нещата. Никой не е длъжен да харесва всички свои съседи. Мене не ме е срам, че мразя турците, не е някаква тайна. Не знам защо толкова държите на тая изкуствена любов към всички и всичко, за мене не е естествено това, но вие си преценявате де, кой съм аз да ви казвам какво да правите ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:42 
Постоянно присъствие

Благодарил (а): 6 пъти.
Всеки си има право на мнение, но според мен не може да ср прави категоризация на цяла нация, има си хора и хора.От голямо значение е семейството, интелектуалното ниво, образованието и други. Какво значи "не стават"? В доста отношения са много по-добре от нас
Ако си съдил за турците от българските помаци и т.н според мен
не може да ги сравняваш. Познавам турци, които учат в СУ и живеят в БГ от 1-2 години и са много качествени хора. За мен лично не може да се определят така хората, но всеки си има различно виждане. В БГ обаче, къде от историческа, къде от политическа или религиознастрана , е много модерно да се мразят турцитедане. В БГ обаче, къде от историческа, къде от политическа или религиознастрана , е много модерно да се мразят турците

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:45 
Легендарен флуудър
Аватар

Едно е да не харесваш, друго е да мразиш. Едно е да ги псуваш, друго е въобще да не искаш да чуваш за тях.
Разликата между мен и теб:
Аз си псувам гърците постоянно, ама ми е кеф да ходя в Солун, да си говоря и да се забавлявам с тях. Скоро ще си направя и по-голяма екскурзия там.
Псувам и сърбите, ама това не ми пречи да искам да правя общи действия с тях, дори и да се опитвам да съм любезен, когато те не са. Скоро пак заминавам на там, преди два дни се върнах от там.
Не искам да уча турски и имам леки предразсъдъци, но имам много приятели от турски произход, сред които и един от най-добрите ми приятели. Много пъти турци са ми помагали, когато имам възможност и аз бих им помагал. Мога да ти кажа, че има наистина страхотни хора сред тях.

А ти просто казваш МРАЗЯ турците, не искам да ходя в Турция и това е...

P.S. А измет много и сред нас българите има.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:48 
Постоянно присъствие

а..и забравих да добавя..Защо пък трябва да мразим другите народи и страни и защо това да е нормално ? Не че трябва да си с розови очила и да обичаш всички, но чак пък да ги мразиш. Нека гледаме повече себе си и да се развиваме, отрицателната енергия и омраза не носят нищо добро, най-малкото човек се натоварва излишно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:56 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
vetinari написа:
Честно казано никой на Балканите не обича съседа, така че една подобна, айде нека не е омраза, ама антипатия е нещо съвсем нормално, ако се възприема в балканския й контекст.

Единствената причина са неизползваемите мозъчни клетки на тези, сред които се лансират подобни идеи.

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 00:58 
В началото бе словото
Аватар

Deschain написа:
Разликата между мен и теб:
Аз си псувам гърците постоянно, ама ми е кеф да ходя в Солун, да си говоря и да се забавлявам с тях.

А това ако не е лицемерие, то не знам какво е :lol: :lol: :shock: Хем ги псуваш какви са боклуци, хем ходиш да се занимаваш с тях, аз ли нещо съм сбъркан, или и другите не го разбират?! :shock:
наистина сигурно това е разликата между мен и теб. Когато аз псувам някого го правя пред него, а не ходя после да си пием ракията заедно :wink:
казвам за последен път, нито ви казвам, че вашето е грешно, нито нищо. Просто да спорите с мен на тая тема няма да има резултат. Нито ще ми промените възгледите, нито ще постигнете нещо :cheers: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 01:00 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 77 пъти.
Е, колега Капитан, благодаря за хубавия поздрав.
Преди година и аз говорех така, но за гърците. Е, за разлика от теб аз не ги мразех, а по-скоро не ги харесвах поради лични причини.Сега също не са ми любимци, но не си позволявам да им лепкам разни етикети. Много бих желала да посетя Гърция, все още не съм убедена,че искам да уча езика, защото не ми е мелодичен, но бих желала да опозная по-добре бита и културата им, а това става най-добре, когато си в среда, на място. Смятам го като част от израстването ми като възрастен да приемам другите такива, каквито са. С Десчейн често водим спорове на различни теми, но той ми е колега и аз го уважавам,защото е невероятно интелигентен и поради куп други негови качества.
Ти имаш своите основания да мразиш турците, но ако искаш приеми един съвет от мен, ако искаш недей- то си е твоя работа- не употребявай думи като "омраза", "ненавиждам" и причини като "ами `щото така"- звучат детински, а ти вече си студент. Още повече в специалност като нашата никога не знаеш в каква среда ще попаднеш- среща с посланик, официално посещение и т.н. Освен това не е изключено да имаш и колеги, които да са турци. Имам странното усещане, че с "истински" турци от Турция не си имал досег. Има една поговорка :"Дръж приятелите си близо, враговете още по-близо". Не знам с какво искаш да се занимаваш, но ако наистина решиш да се специализираш в балканските проблеми, ще трябва да опознаеш историята, порядките и нрава ако не на всички, то поне на най-близките ни съседни страни. За твое съжаление и на много други Турция ни е съседка и няма изгледи да се премести.
И да, ние от МСЮЕ сме широкоскроени, защото умеем да се търпим, защото защитаваме тезите си с доводи и защото сме толерантни.
Освен това проблемът с турците в страната ни не идва само от самите тях, но и от слабата, дори липсваща, държавна политика в България за интеграция на малцинствата. Аз вярвам,че един ден това ще се промени.Кога ще дойде този ден - не знам, защото той зависи изцяло от нас. Ние инспирираме и инициираме промените. Последна поговорка от мен и ти пожелавам :"Лека нощ!" : "Dum spiro spero" (Докато дишам, се надявам)- та и аз така.

And not the words of one who kneels.
The record shows I took the blows
And did it my way.

Последна промяна _kikito_ на 21 Авг 2011, 01:11, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 01:05 
Постоянно присъствие

Никой не се опитва да те промени . Насила може да вземеш, но не и да дадеш. Това е форум и мненията предизвикват коментари, просто не сме съгласни с теб и изразяваме позицията си, нищо повече.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Прием 2011-2012

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в КСК 2011-2012

shayne

40

11088

02 Яну 2011, 23:15

The_Soldier Преглежда последните мнения