MoZn написа:
Интересува ме конкретно Политология.Ако има някой студент-политолог да ми отговори на този въпрос,бих била мн благодарна.А и как е сградата на "Цариградско шосе"?По-зле ли е от главната...дано не
Добре дошла на форума на ФФ и поздравления за това, че си избрала политология.

Лекциите и упражненията на специалността се провеждат в 4-и блок на 4-и километър, близо до хотел Плиска, както някои тук вече казаха. Поне в I курс няма занятия в Ректората, но мисля, че такава е ситуацията и по-нататък. Това обаче не е повод за притеснение. Кампус "Изток", както го наричат някои по-официални лица, има много зеленина, сравнително уединено място е и има много широки и почти неизползвани улици, по които може да се паркира. От центъра на София до там се се стига лесно с градски транспорт, тъй като има 2 спирки, от които всяка е на около 5 мин. от блоковете, а на тази на хотел Плиска спират 10-15 различни линии автобуси и тролеи. Също държа да отбележа, че съвсем близо до кампуса, на около 5 мин. ходене има много хубав и евтин студентски стол.
Относно сградите, ще кажа, че блок 1 и 2 имат нужда от освежаване, особено Блок 2 от вън, но пък той има много обширна и полезна библиотека с компютри, която е сравнително нова. Блок 3 е на Стопанския факултет и също е добре поддържан, особено от вън. Блок 4, където са политология, социология и публична администрация, е най-хубавият от всичките, съвсем наскоро е реновиран вътрешно и външно. На етажа на политология има две големи зали за по 70 души, които са с нови катедри и хубав паркет, както и нови бели дъски за писане.
Моят личен съвет е да не съжаляваш за Ректората, тъй като в него има много големи аудитории, които не са добре поддържани или са твърде студени зимно време. В 4-и блок поне проблеми с отоплението няма.