Дата и час: 16 Яну 2026, 10:04

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Писмени изпити от минали години по ДС при М. Марков 1курс
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2013, 10:36 
е...тъй де...
Аватар

Благодарил (а): 67 пъти.
Здравейте,
Някой знае ли дали (и най-вече къде) са качени изтеглените варианти от минали години на писмения изпит по ДС при М.Марков (КН, 1 курс) ?

п.п. намерих единствено тези от fmi.wikidot, но не знам форматът на изпита дали ще е същия :scratch: ...

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Писмени изпити от минали години по ДС при М. Марков 1кур
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2013, 19:01 
В началото бе словото

Благодарил (а): 9 пъти.
И аз имам същия въпрос. Ако не теми, то поне някакво кратко описание на изпита ще е от полза :)
Благодаря.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Писмени изпити от минали години по ДС при М. Марков 1кур
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2013, 15:43 
В началото бе словото

Благодарил (а): 9 пъти.
Виждам никой не е отговорил, но си мисля, че догодина ще има хора които да се интересуват от същия въпрос.
Задачите, които даде Марков бяха горе-долу над целия материал: имаше задачки от логика, функции (търсеше се броя - пълни, частични, инекции, сюрекции...), имаше задачи за релации, малко комбинаторика, една-две задачи за графи (едната приличаше на задача давана в домашно и даваше много точки, но условието беше двусмислено ?! поне според мен). Имаше едно доказателство по индукция, рекурентно отношение, намиране на съвДНФ, полином на Жегалкин, определяне дали функцията е линейна, монотонна ... но това бяха бонуси и даваха малко точки. Нямаше задачи за прилагане алгоритмите на Прим, Крускал, Дейкстра, за обхождане..
Общо взето изпита не беше по труден от това, което се прави на упражнения или за домашна работа, дори - обратното. Двата часа, които дадоха, обаче ми се сториха недостатъчни за решаването на всички задачи (макар, че може би бяха достатъчни за достигането на пълен брой точки и повече). Все пак ако имаше още половин-един час щеше да е супер.
Съветът ми към бъдещите студенти на г-н Марков е да се учите през семестъра, да се правите всички домашни старателно - и нямате проблеми :)
Самият изпит се провежда с на две части - задачи и теория (с промеждутък от 2-3 дена между тях). Това означава, че имате шанс да минете дори на едната от двете части да имате под 50%.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Примерен или от минали години по Аналитична геометрия, устен

в ФМИ

apasho

4

955

13 Юни 2012, 14:58

apasho Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Въпрос отностно минималния бал за Право от минали години.

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2007-08

ASTERIX

16

2597

09 Авг 2007, 01:30

Бавария Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Писмени изпити по Анализ I

в ФМИ

koleto

0

607

29 Яну 2011, 23:34

koleto Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Повишителен изпит за предмети от минали години

в Административни въпроси

dantemp

3

835

24 Май 2011, 12:48

Йовков Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Теми от изпитите по журналистика от минали години

в КСК 2011-2012

foreveryours

1

1253

09 Мар 2011, 22:22

svetlio.varna Преглежда последните мнения