Дата и час: 16 Яну 2026, 15:01

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: За студентските книжки
МнениеПубликувано на: 31 Дек 2008, 15:55 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Здравейте! Сега съм първи курс в ЮФ, специалност Право. Понеже се задава първата ми сесия, имам няколко въпроса във връзка със студентските книжки:

1. Трябва ли преди да е започнала сесията да сме събрали подписи от всички преподаватели от първия семестър, след което да ни подпечатат книжките в Студентски отдел? Ако да, как става това - всеки сам ходи да събира подписите или чрез отговорника на групата примерно?
2.Кога се взима подпис за спорт? Преди да започне сесията?
3.По време на сесията книжките в нас ли са? Каква е процедурата при нанасянето на резултатите от изпитите? Носим книжките на всеки изпит или...? При устните изпити ми е горе-долу ясно как става, но при писмените, при положение, че сме толкова много хора, как аджеба става нанасянето на оценки в книжките?

Благодаря предварително на всички колеги, които се отзоват и отговорят на въпросите ми :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: За студентските книжки
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2009, 17:52 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
[color=#FF0080]1. До сега никога не е имало събиране на подписи от преподаватели преди сесията.Сега с новите заверки може да се наложи взимане на подпис само от асистентите, но пък в нашите студ.книжки няма място за такива подписи.Във всеки случай асистентите ще ви кажат каква е процедурата на упражненията.
2. Подписът по спорт се взима преди началото на сесията, обикновено в последнта учебна седмица на семестъра.Но пак казвам, че преподавателят определя деня за подписване на книжки.Или ако си имаш необходимия брой присъствия, само отиваш и ти я подписва на момента.
3. По време на сесията си носиш книжката в теб.Даваш я да ти впишат оценката и после си я прибираш.На писмен изпит може преподавателя да ги събере на момента и, да речем след ден, да си ги вземете от някой кабинет.Някои пък въобще не се занимават с това, а само си изнасят протоколите, от които си научаваш оценката.
В общи линии това е. :D
[/color]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2009, 10:39 
бъцкаджия
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Аз също имам питане по темата. Самото заверяване как и къде се случва? В Отдел Студенти ли трябва да отидем?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2009, 16:09 
В началото бе словото
Аватар

Заверяването на семестъра е в отдел студенти след сесията.Заверката по спорт се взема на мястото, където се провеждат часовете.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2010, 16:58 
В началото бе словото
Аватар

Здравейте, аз също съм първи курс право и моята , както и няколко други групи са изправени пред следния проблем: Първият ни изпит е при Пантев , който ни предупреди, че не може да ни върне книжките преди вторите ни изпити. Интересува ме в такъв случай как е по-добре да постъпим: да не му ги даваме сега и после отговорниците да го търсят за подписи или да му ги дадем и след това със закъснение да ги предадем на втория си изпитващ? Всъщност преподавателите препредават ли си ги сами? Възможно ли е някой да обясни цялата процедура за подписване на книжките, внасяне на оценките в тях,печатите от отдел студенти и тн. Много ще съм ви благодарна ако помогнете.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 00:20 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Оценките се вписват в протоколите и това е важното място, където трябва да фигурират те. Ако нямаш оценка в книжката, това не е от особено значение, просто е един вид подсигуряване (в случай, че оценките не са нанесени в протоколите например, книжката с подписа на преподавателя вътре е достоверен източник на информация).

Дайте си книжките на Пантев, после ще си ги вземете. Като ви гледам разписанието за сесията, следващият ви изпит се пада ОУД, който ще се провежда до 6-и януари, а дотогава със сигурност ще сте си получили книжките. В случай, че Пантев наистина се забави с тях, най-много първите групи да се явяват със студентски карти на изпит, а после само да се отбиват за нанасяне на оценка през останалите дати.

С други думи, рано ви е да се шашкате за глупости ;) Аз редовно си забравям книжката за изпитите и ходя на някоя от другите дати за нанасяне на оценка. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 10:25 
В началото бе словото
Аватар

Много благодаря за отговора , като си първи курс и ти е първа сесия и такива административни въпроси започват да ти изглеждат страшни, или поне на мен. Много благодаря още веднъж

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2010, 18:32 
Да живей словото

Благодарил (а): 1 пъти.
[quote="MidwinterSun"]Оценките се вписват в протоколите и това е важното място, където трябва да фигурират те. Ако нямаш оценка в книжката, това не е от особено значение, просто е един вид подсигуряване (в случай, че оценките не са нанесени в протоколите например, книжката с подписа на преподавателя вътре е достоверен източник на информация).

A ние тези протоколи кога може да ги видим,като си заверяваме следващия семестър показват ли ни ги,за да се уверим,че всичко отговаря на истината или само ако ние настояваме,тогава ни ги дават!Питам ,защото като ги гледам колко са разсеяни професорите при нанасяне на оценки си е хубаво да си ги видиш нещата черно на бяло!И предполагам че става въпрос за онази голяма книга,където всеки факултетен номер си има отделна страница,нали?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2010, 20:13 
лейди британска котка
Аватар

Някой път виж на 4-ия етаж, където се разлепят едни дълги списъци с имена и оценки. Това са ксерокопия на протоколите.

И преподавателите гледат да не са разсеяни, когато се внасят оценки в протоколите, защото една грешка после за тях означава допълнителна бумащина.

Да не говорим, че при заверяването на следващия семестър, лелките в канцеларията ви сверяват оценките между студентската книжка и точно ония големите книги, където всеки студент си има страница.

Ако си особено настоятелен в желанието си да ти се покажат протоколите, може и да успееш. Но откровено, според мен е прекалено.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2010, 20:16 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Аз що си мисля, че при заверяването на следващия семестър единственото нещо, което проверяват е дали си платил семестриалната такса?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2010, 20:43 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
RA[sgB] написа:
MidwinterSun написа:
Оценките се вписват в протоколите и това е важното място, където трябва да фигурират те. Ако нямаш оценка в книжката, това не е от особено значение, просто е един вид подсигуряване (в случай, че оценките не са нанесени в протоколите например, книжката с подписа на преподавателя вътре е достоверен източник на информация).

A ние тези протоколи кога може да ги видим,като си заверяваме следващия семестър показват ли ни ги,за да се уверим,че всичко отговаря на истината или само ако ние настояваме,тогава ни ги дават!Питам ,защото като ги гледам колко са разсеяни професорите при нанасяне на оценки си е хубаво да си ги видиш нещата черно на бяло!И предполагам че става въпрос за онази голяма книга,където всеки факултетен номер си има отделна страница,нали?

Хехехе, добре дошли в истинския свят, както казваше Морфей едно време.
Идеята е, с навлизането на SUSI (E-Student) студентите от всички факултети да могат да следят какво е състоянието на изпитите, които са взели и да търсят решения навреме.
Доколкото знам поколенията преди нас, във факултета по математика и информатика (извинявайте, ама споделям опит само) са научавали за непредадени протоколи в момента,в който подадат молба за явяване на държавен изпит. Тогава онези, на които нещата не са им получават известие, че нямат право, поради тази и тази причина и тръгва лудото търсене на протоколи :)
Да се надяваме, че с навлизането на СУСИ това ще си остане само история за плашене на четвъртокурсници в студените зимни сесии ;)

Та радвайте се на всякакъв достъп до тази информация - хубаво е, че в ЮФ протоколите са публични :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2010, 02:15 
лейди британска котка
Аватар

Scorpion написа:
Аз що си мисля, че при заверяването на следващия семестър единственото нещо, което проверяват е дали си платил семестриалната такса?

Щото не си забелязал. Или лелката не е погледнала при теб, но при мен свери всичко - оценки, взети избираеми дисциплини, факултативни (всъщност липсващи).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2010, 11:38 
В началото бе словото

Здравейте, аз също искам да попитам нещо. Аз имам оценка от един изпит при проф. Славейков от ГГФ. Той каза, че не е нужно да ми я има в книжката, важен бил протокола. Възможно ли е примерно, като отида да ми заверят 2рия семестър, да ми направят проблем, че нямам всички оценки и да не ми го заверят ? Защото професора не е от най- сериозните и мисля, че ще ми е доста трудно да го открия, особено сега, когато всички сме в сесия. :) Благодаря ви предварително :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2010, 12:16 
лейди британска котка
Аватар

Не е проблем това, ако някоя оценка не ти е вписана в книжката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2010, 13:36 
В началото бе словото

ок, мн благодаря:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. ВЛАСТЕЛИНЪТ на студентските книжки- приказка за 1 курс право

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Студенти - общ форум

cruel_intention

24

1407

09 Май 2007, 22:09

DiviQgodi Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Кои ще ни даде студентските книжки и плана за лекции ???

в Студенти - общ форум

pantera22

7

603

01 Окт 2006, 19:53

pantera22 Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. За студентските книжки

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в ЮФ

Scorpion

23

1621