Дата и час: 16 Яну 2026, 15:11

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: 1 курс Право (2012-2013)
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2012, 13:45 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Честито на новоприетите! :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: 1 курс Право (2012-2013)
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2012, 19:41 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Първи поток 3 група :cheers:
Имам обаче три въпроса. Първият е какво значи, че студентите от първи поток смятат че има два вида юристи-бъдещи и тези втори поток(Midwintersun каза нещо подобно в "Кандидати за Право").В смисъл може ли да дадете по-подробна информация за разликите в двата потока.
Отделно искам да попитам кога деканът ще ни се подпише на студентските лични карти, защото не ни ги взеха при записването и дали някой(от сорта на дискотеки, киносалони, театри, БДЖ или градският транспорт) ще ни направи проблем заради липсващия подпис.
И последният ми въпрос е, винаги ли е толкова чакането пред Отдел "Студенти" (50 души = 3 часа),защото това е Ад, особено когато бъдещите ти колеги са забравили да си сложат дезодорант, защото са бързали да се запишат сутринта.Да не говорим, че бяхме наредени като стадо овце 100 души, пък даже си имахме ограда и двама падари :lol: (нищо лично към хората, които ни пазеха, напротив вършеха си страхотно работата и ни помагаха, но самата обстановка не ми подсказваше че ще уча висше образование, а по-скоро, че чакам да да ми вземат вълната :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2012, 19:48 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Подпис от декана няма да получиш нито в личната карта, нито в студентската книжка, да си знаеш :lol:
Иначе липсващият подпис не е проблем. В БДЖ ви вадят отделна студентска карта, а личната хич не я поглеждат, за градския транспорт важи същото, единственият път, когато съм зсичал някъде да има кино на промоция за студенти, даже не поискаха документ, за дискотеките - тея на входа обикновено не могат да четат, така че няма опасност да ти направят проблем :D

P.S. Пред отдел "Студенти" винаги е такава навалица.

P.P.S. Няма разлика в кой поток ще се запишеш. От значение е дали ще ходиш на правилните лекции и упражнения :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2012, 20:03 
Socially Awkward
Аватар

Благодарил (а): 354 пъти.
Пояснявам, защото аз препредадох лафа на MidwinterSun...
Поколенията твърдят от личен опит, че е по-трудно на записалите се в първи поток. Различават се преподавателите. При някои е почти невероятно да бъде положен успешно (с положителна оценка) изпит първите 4-5 пъти... И, след толкова явявания, естествено че се научава материалът наизуст... Това не значи, че първи поток излизат по-научени от втори. Просто е...по-сложно. Ще разбереш още в шести семестър...
Пред отдел „Студенти“ почти винаги ще чакаш по над час. Ако чакаш по-малко от това, значи нещо не е наред - или си се заредил от 7, или си там, защото някъде нещо се е объркало и се налага да контактуваш с администрацията извън рутината... Радвай се, когато чакаш много - това искам да те посъветвам...
Отношението към инспекторите е съществено за емоционалното ти благосъстояние, по време на пребиваването ти във факултета. Колкото и да ти иде да крещиш, да се обясняваш, да заплашваш, да ги замеряш и каквото-там-друго-ти-дойде - НЕДЕЙ! Учтиво, с усмивка и спокоен тон. Формулирай въпросите и молбите си предварително и възможно най-кратко, най-точно и най-ясно. Имай предвид, че тези служители на ден обработват съществено количество изнервени, отчаяни, арогантни, безидейни и прочее нелицеприятни типове студенти. Да, това им е работата, но няма причина да се усложнява и да се антагонизират, защото тогава става lose-lose ситуация.
Книжките (и студентски права) ще си ги имате с началото на учебната година, доколкото помня.

Забавлявайте се! защото нямате никаква идея, в какво сте се забъркали

with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2012, 22:38 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Втори поток, 9 група! Бая чакане падна днеска, ама беше фън. А момчето и момичето които ни "пазеха" бяха големи пичове ! Благодаря им за помощта, ако това мнение стигне някак си до тях :) Дано в групата ми са подобни индивидите :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2012, 23:02 
AHddicted
Аватар

Благодарил (а): 68 пъти.
О, повярвай ми, стига мнението ти до тях... имайки предвид, че аз съм главният "Пъдар"! :lol: Радвам се, че сме ви били от полза, това ни е и целта. Успех с ученето, студентстването и всичко останало! : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 15:55 
В началото бе словото
Аватар

Втори поток,11та група.Записах се на 31ви,почакахме си стабилно - около 3 часа,но поне се запознахме с бъдещи колеги.А т.нар. ,,пъдари'' си вършеха добре работата :mrgreen: ,но определено не им завиждам на какво са били подложени тези няколко дни. Напълно подкрепям казаното от keptan.
Записването мина и сега най-трудното тепърва предстои :lol: Някакви съвети към нас за по-лесно ...''оцеляване'' да го нарека?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 00:18 
Въртележка от ръце и крака
Аватар

Благодарил (а): 46 пъти.
"лесно оцеляване" - о, ама моля ви, в ЮФ това звучи оксиморонно...
Съветът, който бих дала на един първокурсник на неговата пристъпулка в дебрите на тази така лелеяна специалност, е идентичен с този, който биха ви дали и много от професорите: "Прекалявяйте с четенето", като е хубаво да ви идва отвътре, иначе няма супервайзър в роба, който да ви наложи отвън да бъдете послушни роби на студентската скамейка :wink:
Опитайте от всичко - отидете на всяка лекция поне по веднъж и преценете кое си струва и кое не: обикновено преподавателите, които 'дават' много на студентите си, изискват много от тях... за останалите - горчива суспензия от конформизъм & субективизъм - ще изпит-ате и това :)
Четете много, но "отсявайте" - много важно умение, което аз още не мога да усвоя...
И... времето ще стане най-големият ви враг ...на моменти. Претеглете и преценете кое от личния/социалния живот си струва да жертвате в името на академичния такъв...
А, и бъдете винаги информирани - svetlio.varna е безкрайно отзивчив - разбира се, леко придирчив - женскополовите зайчета са с предимство :lol:

Не се плашете много - аз съм луда и не съм посветена, а направо пристрастена. Не знам дали е хубаво или лошо, но ще видите, че колкото повече четете за нещо, толкова по-интересно ще ви става и ще искате още и още...
...'щото преди всичко (сините очи, дългите крака, етс. ):
competence is attractive :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 01:00 
Socially Awkward
Аватар

Много поетично го даваш, originalsin :lol:
Спокойно - ще ти мине след още два семестъра... :mrgreen:

ФАРА!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 02:39 
В началото бе словото
Аватар

Като споменахте четенето се сетих, че тази година за пръв път разбрах, какво е да четеш с изпитите по История и Литература. А междудругото билбиотеката удобно място ли е за учене ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 02:44 
Socially Awkward
Аватар

Субективно е. Аз я намирам удобна. Но предпочитам да уча на други места.

ФАРА!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 10:20 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Ако си капризен относно шумовия фон, няма да ти е удобна. Но хората вътре като цяло се стремят да са тихи. Разбира се, тук-таме някой ще стане, ще се разходи, ще отвори вратата за да влезе/излезе, няма как. Обаче пък вътре всичко ти е налично - закони, всякакви учебници, книги, научни трудове и статии, всичко, което ти потрябва на момента, можеш да си го извадиш и да го прочетеш.

Пък и аз покрай висенето в библиотеката си спестявам купуването на купчина учебници.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2012, 17:36 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
YordanTs написа:
Като споменахте четенето се сетих, че тази година за пръв път разбрах, какво е да четеш с изпитите по История и Литература. А междудругото билбиотеката удобно място ли е за учене ?

Библиотеката е незаменима, понеже обикновено човек не може да си купи повече от 1-2 книги за учебна дисциплина, но в библиотеката има наистина безценна литература. Особено като започнете да пишете курсови работи, да правите проекти и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Авг 2012, 14:47 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 7 пъти.
Здравейте, колеги ! :) Аз имам няколко въпроса относно 3-те специализации, които се вземат с избираемите дисциплини:
Разбрах, че е възможно да се придобият и 3-те- доколко е важно това и оправдано ли е да се мъча да взимам всички избираеми ? Изобщо, доколко тези специализации ще се отразят на бъдещата ми реализация ? Знам, че следването и без това няма да е никак леко и се чудя дали да си го усложнявам допълнително, но все пак отивам да уча и ако е важно, ще изстискам максимума :D . Благодаря предварително !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2012, 08:00 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Специализациите са единствено нещо, което да осмисли избираемите дисциплини за студентите, които не гонят успех. А що се отнася до библиотеки, аз индиректно използвач тази на НБУ. В нап'та не съм стъПвал от мноого време :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. 5-ти курс ПРАВО (2011 - 2012)

[ Отиди на страница: 1 ... 14, 15, 16 ]

в ЮФ

Derek

226

21805

19 Мар 2012, 11:49

Sidharta Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. 1 курс Право (2011-2012)

[ Отиди на страница: 1 ... 12, 13, 14 ]

в ЮФ

MidwinterSun

204

12406

15 Юни 2012, 16:22

Severozapad Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. 3 курс Право (2011-2012)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в ЮФ

svetlio.varna

70

6586

09 Юли 2012, 19:14

iodine Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. 4 курс Право (2011-2012)

[ Отиди на страница: 1 ... 13, 14, 15 ]

в ЮФ

MidwinterSun

212

17812

21 Сеп 2011, 10:25

MidwinterSun Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. 2 курс Право (2011-2012)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в ЮФ

Calipso

61

6266

19 Юни 2012, 12:28

flamingone Преглежда последните мнения