Дата и час: 16 Яну 2026, 10:10

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпроси относно право задочно
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2012, 19:20 
Драскач

Благодарил (а): 21 пъти.
Здравейте. Така приета съм право задочно и имам доста питания, но уви не намирам човек, който да може да отговори на всички мои, а и на останалите колеги задочници, питанки=Р

1. Как стоят нещата с изборните дисциплини при обучаващите се задочно? От къде мога да намеря списък, за да се ориентирам в избора си, а също така колко изборни сме длъжни да записваме на семестър?
2. Някой може ли в синтезиран вид да ни просвети относно това, което ни чака в първи курс? Нещо за изпитите, преподавателите, а-У?
3. Ако се сетите още някакво инфо, което би могло да бъде полезно-моля не се срамувайте да добавите =Р

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Въпроси относно право задочно
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2012, 18:14 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Присъединявам се към въпроса на seduction, аз пък ще работя и много ме итнересува дали предните години сте успявали да вземете материала за 2 седмици, защото аз няма да мога да идвам 3. И също дали е фатално, ако не отида на изборната дисциплина и упражненията, (които подочух, че не се карат) ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2012, 20:35 
Пенсиониран модератор
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Длъжни сте да вземете поне 10 изборни дисциплини, които да се включват в една от 3 възможни специализации. Специализациите са Правораздаване, международни отношения и публична администрация. Някои от предметите важат за всички специализации, някои само за 2, някои само за 1 от тях. Кои предмети и коя или кои специализации ще вземете си е ваш избор. Също няма значение кога ще си ги вземете тия 10 предмет, нито кои ще са точно. Можете да взимате по 2 на година или да ги вземете всички през последните 2 години няма значение. Списък има в методическия кабинет, при Младжова, можете да пробвате и в отдел студенти дали има. Препоръчвам да си го вземете това листче, защото е безценно. Оказва се, че информацията в law.uni-sofia.bg НЕ Е АКТУАЛНА! Моля милост се прецака да вземе така изпит, който не й важи за колонката.
Първи курс бих казала, че си е гаден. Човек все още ентусиазиран, но трябва да поемете обем от материал, който ви е напълно непознат. Освен това тепърва ще се запознавате с базови понятия, които ще ползвате и занапред.
Икономическата теория от 1ви курс е обща информация, минавате го изпита и повече не ви трябва.
Римското - ще се запознаете с някои интересни факти, но мисля, че и то е малко обща информация. Просто няма време, а и в 1ви курс студентът няма достатъчно знания, за да проумее защо го учи това.
ИБДП - историята си е история, ще ви помогне по конституционно до някъде.
ОТП - МНОГО ВАЖНО, много четете и обърнете внимание на този предмет.
ППУ - леко минава , много приятна е материята.

Не се хвръляйте да сливате курсове от сега.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Мар 2013, 13:34 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Здравейте. И аз имам един въпрос, който е свързан с прехвърлянето от задочна форма в редовна. И така въпросът ми е: мога ли да кандидатствам отново и ако ме приемат в редовна форма, да се запиша в 3 курс (в момента съм 2 курс задочно)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Право задочно : въпроси ,които ме интересуват

в ЮФ

ILOVEME

4

1333

25 Яну 2009, 09:33

ILOVEME Преглежда последните мнения