Дата и час: 16 Яну 2026, 12:26

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: магистратура
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2008, 22:20 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте! Искам да попитам как точно стават нещата с кандидатстването за магистратура в ФЖМК? Завършила съм в друг университет, но се интересувам от програмите на СУ, има ли някаква по арт специалност ( магистратура ) и най- важното- да е редовно обучение? Всяка информация ще бъде полезна. Благодаря предварително! :bigsmurf:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: магистратура
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2008, 13:37 
В началото бе словото

Здравей,

важно е да кажеш какво разбираш под "по-арт", защото аз исках да уча фотография, което го няма като магистратура във фжмк (тук има само едногодишен курс, но никак не ми беше достатъчен) и отидох на друго място.
Единственото по-арт при бакалавърстването ми беше рекламата, но тук няма да те научат как да правиш реклами...можеш просто да си купиш 2-3 книжки и да не плашаш за магистратурата, а да инвестираш и да си намериш по-добра... зависи какво търсиш обаче...

Ето един списък с магистърските програми, които знам, които обаче се и променят, но да имаш поне обща представа:
1. журналистика: електронни медии, печатни медии, международна ж., вътрешна политика...
2. връзки с обществеността и публична комуникация...
3. книгоиздаване

имам информация, че програмите са задочни...
ако някой знае повече или има личен опит...

поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2008, 15:27 
В началото бе словото
Аватар

Да, аз ги видях тези неща, но не ми допада това, че повечето са задочно, но ти благодаря много! ;)))))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2008, 03:57 
В началото бе словото

Някой знае ли колко трябва да ти е минимум бала за магистратура Журналистика и медии и Печатни медии?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2008, 16:12 
От дъжд на вятър
Аватар

Като споменахте за курс по фотография във ФЖМК, да попитам - imka, ходили ли сте на този курс? Може ли да ми дадете малко повече информация за това кой го води, какво представлява, в какво време се провежда, каква е цената и т.н.?

Предварително благодаря!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2008, 13:57 
В началото бе словото

Здравей,

преди 4 години ходих на този курс във ФЖМК. Беше вечерен, но от колко до колко часа бяха часовете вече не си спомням. Може би от 17.30 - 19.30... но може и да бъркам, да е било повече. Цената беше достъпна, но наистина не помня (от типа на 450 лв). За радост тези неща може спокойно да питате на някой от телефоните или на място.

В интернет страницата на СУ, където са факултетите - ФЖМК, го има някъде и Жельо Кабзамалов, предполагам, че има директно негов телефон за връзка, като ръководител на курса. За него мога да кажа, че е добър човек, а и се оказа, че имаме къщи в едно и също село :) забавно наистина... Другите преподаватели също са много симпатични и знаещи хора, винаги са ми помагали. Не знам дали, обаче съставът се е променил от тогава.

Курсът беше интересен, но за сериозни занимания по фотография не е достатъчен за съжаление. Най- вече като часове , може би и като обстановка... Липсваше мотивация сред колегите, което на мен ми оказва силно влияние. Няма с кой да обменяш идеи, опит, да видиш, че другите се опитват същото което и ти и да вярваш, че можеш да достигнеш това, към, което се стремиш...

Лично аз се научих да копирам снимки сама в банята, на стария любителски увеличител на баща ми... резултатът никак не е добър, но за щастие пак записах да уча фотография и сега макар и с няколко годишен опит във фотографията пак започвам от базисните неща, защото копирането на качествени снимки никак не е лесно и е много различно от снимането им, обработка с компютър и принтиране.

Като човек завършил курса във ФЖМК, ако не бях дошла в Рим по лични причини, исках да запиша в НАТФИЗ фотография. Това е и моя съвет към теб, ако фотографията е това, което искаш да правиш. Има и курсов има и академично обучение. Влиза се трудно, но няма невъзможни неща :D

Успех от мен и :santa:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2008, 20:07 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодаря ти за изчерпателната информация! Наистина ми помогна!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2009, 11:38 
В началото бе словото
Аватар

Привет!

Искам да питам имате ли идея горе-долу колко човека приемат в магистратурата Печатни медии.
Кандидатствах тази година, но не знам колко места има. И имате ли идея приблизително колко кандидати има ... да си преценя дали имам шанс ...

Мерси предварително. :flower:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2009, 17:33 
Триглав змей
Аватар

Аз уча Политология, но се интересувам да запиша магистратура по журналистика или ПР, но разбрах,че трябва да имаш 4 семестъра спорт,това вярно ли е?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2009, 22:38 
В началото бе словото

Наистина кажете трябва ли да имаш 4г. спорт за магистратура във ФЖМК ??? Аз съм 3-ти курс в Иф и имам само 2 год спорт :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]