Дата и час: 16 Яну 2026, 14:45

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Избори за Студентски съвет (12/01/2011)
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 14:44 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Aм, таковата... :mrgreen:

Изображение

:P Има ли други кандидати? :)

Последна промяна svetlio.varna на 09 Яну 2011, 15:32, променена общо 2 пъти

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Избори за Студентски съвет (12/01/2011)
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 14:47 
Sacramentum
Аватар

Благодарил (а): 196 пъти.
Подкрепих те и успех по време на изборите! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 15:07 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
... и точно когато си мислиш, че факултетът е ударил дъното...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 15:26 
Аватар

Teмата е за изборите, всеки може да постне своята кандидатура - това е идеята ан темата, освен това е актуална, изборите са след 3 дена. Да не говорим, че е време повече хора да започнат да се интересуват от СС, за да има по-ефективен контрол върху дейността му :wink: Да не говорим, че важните теми не ги правя аз :wink:

А другото ела ми го кажи лице в лице, ако ти стиска :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 16:27 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
Темата, както разбирам е за частичните избори за Студентски съвет, които ще се проведат на 12-ти януари (сряда).
Темата е важна.
Очаквам скоро време да се представят и други кандидати за Студентски съвет, тъй като това е един от начините ние - гласуващите, да се информираме.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 16:32 
Homo sapiens sapiens
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Защо участваш в подобно нещо, Светльо?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 18:06 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 22 пъти.
Преди да взема отношение...имам няколко въпроса. Светльо, какво те мотивира теб лично да се кандидатираш? Какви са конкретните ти цели и стъпките, с които ще ги постигнеш? Иии накрая - определяш се като "егоцентричен и самовлюбен", смяташ ли, че тези качества са присъщи на хората, които се занимават с обществена дейност и дали те няма да ти пречат? :) Благодаря!

Надявам се останалите кандидати да не се стреснат от реакциите към Светльо и все пак да се представят! ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 18:08 
4:20
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
Успех, брат...ама наистина не е много коректно...това с "важната тема" (мое мнение).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 18:19 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Тва става забавно, ще се включа и аз за да съм trendy

Към светльо (и всички други, които смятат да се кандидатират)

1. Каква е визията ти за СС за тази календарна година като цели, като приоритети, като схема на работа и като динамичност в изразяване на тяхната обществена позиция по теми, които пряко засягат управлението на СУ?

2. Къде е мястото на СС относно организирането, участието и оправдаването на студентски протести, бунтове, митинги, революции?

3. В кои пера от бюджата на СС искаш да се наливат повече средства и в кои по-малко? И обясни защо!

4. Каква система за взимане на решения в СС е по-подходяща? Има ли нужда от нова или трябва да се запази старата? Какви евентуални проблеми виждаш в съществуващата такава?

5. На какво се дължи липсата на достатъчно доверие от студентите спрямо СС - дали е защото членовете му са неспособни да ръководят и да вземат достатъчно добри управленски решения, начина на ръководене, правата на самата структура или нещо друго?

6. Каква е оптималната бройка членове на СС, според вас? По каква схема трябва да се избират тези представители, в случай че приемаме, че сегашната не е достатъчно добра?

7. До каква степен СС трябва да се съобразява с решенията, мненията, волята и идеите на ръководството на СУ и от къде започва границата на независимотото мнение на СС по проблеми засягащи студентите?

8. Как един член на СС би трябвало да дава отчет за свършената от него работа в това му качество и на какви периоди трябва да запознава избирателите си със същата? Каква форма на отчет предпочитате - електронен бюлетин, блог, среща с заинтересовани студенти, тема във този форум, пращане на мейли или просто бележка у фейсбук?

9. Как един кандидат за СС разбира какви проблеми и въпроси вълнуват евентуални негови избиратели - под каква форма протича запознаването с техните мнения и идеи? До каква степен се съобразява кандидат с тях, когато очертава своите възгледи за СС?

10. И накрая - на какво разчита един кандидат за СС, за да бъде избран - неговите качества, неговата известност, неговата честност или просто неговата способност да говори по проблеми на студентите?

Благодаря ви!

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 18:26 
Автентичната котка
Аватар

Благодарил (а): 129 пъти.
Темата е ВАЖНА защото е ГЕНЕРАЛНО за изборите на СС, а това малко или много си е нещо важно :)

И няма да е зле наистина да казвате какви са ви идеите и т.н., както и за кой факултет се кандидатирате!

Аз имам и друг въпрос - темата е във ФЖМК... изборите обаче не са само за ФЖМК... нали ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 19:10 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Аз съм Павел Юсев,
кандидат за член на студентски съвет
от квотата на Философски факултет.

Омръзна ли ти ?!
От своеволия...
От незаинтересованост...
От непрозрачно управление...

Обещавам ти 5 НЕЩА,по които ще работя ако бъда избран:

* Пълнноценно работеща информационна система „СУСИ”
* Изграждане на постоянна Wi-Fi мрежа в блоковете на ФФ.
* Повишаване на практиката в обучението
* Популяризиране на проектната дейност сред студентите
* Подобряване на околната среда около кампуса на ФФ.

Аз няма да бъда безгласна буква! Подкрепи ме!

12 Януари – от 9:30 до 16:30 ч

http://the-faculty.org

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 20:27 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
Юсев, следващия път избери стилна вратовръзка. :roll:

Да ме прощавате всички. Не се сдържах просто.

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 20:44 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
''В момента няма нито един член на Студентски Съвет от квотата на ФКНФ! Нямаме представител, който да се заеме с представянето на проблемите в нашия факултет, който активно да действа за разрешаването им, който реално ще осъществява връзката между студентите филолози и Ръководството! Аз съм Гюлер Ахмедова 2-ри курс Италианска филология и се кандидатирам за представител на колегите от Факултета по Класически и Нови Филологии. Какво искам да направя? Повече културни мероприятия, повече възможности за реализация, по-добра комуникация между студентите и отделните катедри, а защо не и подобряване на материалната база- при нас винаги има нужда от скъпи речници, чужда литература... Аз искам в нашия факултет да има здрава организация, която да отстоява нашите права. Аз искам да бъда един от студентите във ФКНФ, към когото могат да се обърнат филолозите, когато имат идея за проект, имат проблеми с преподаватели, искат промени! Колеги, гласувайте на 12 януари със студентска книжка или със студентска лична карта! Вие решете, а не други! "

Кандидатура на Гюлер Ахмедова.
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pro ... 0271721494

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 20:48 
Автентичната котка
Аватар

Благодарил (а): 129 пъти.
Темата я местя в "Студенти"...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2011, 23:08 
Аватар

Kristo написа:
Тва става забавно, ще се включа и аз за да съм trendy

Към светльо (и всички други, които смятат да се кандидатират)

1. Каква е визията ти за СС за тази календарна година като цели, като приоритети, като схема на работа и като динамичност в изразяване на тяхната обществена позиция по теми, които пряко засягат управлението на СУ?

2. Къде е мястото на СС относно организирането, участието и оправдаването на студентски протести, бунтове, митинги, революции?

3. В кои пера от бюджата на СС искаш да се наливат повече средства и в кои по-малко? И обясни защо!

4. Каква система за взимане на решения в СС е по-подходяща? Има ли нужда от нова или трябва да се запази старата? Какви евентуални проблеми виждаш в съществуващата такава?

5. На какво се дължи липсата на достатъчно доверие от студентите спрямо СС - дали е защото членовете му са неспособни да ръководят и да вземат достатъчно добри управленски решения, начина на ръководене, правата на самата структура или нещо друго?

6. Каква е оптималната бройка членове на СС, според вас? По каква схема трябва да се избират тези представители, в случай че приемаме, че сегашната не е достатъчно добра?

7. До каква степен СС трябва да се съобразява с решенията, мненията, волята и идеите на ръководството на СУ и от къде започва границата на независимотото мнение на СС по проблеми засягащи студентите?

8. Как един член на СС би трябвало да дава отчет за свършената от него работа в това му качество и на какви периоди трябва да запознава избирателите си със същата? Каква форма на отчет предпочитате - електронен бюлетин, блог, среща с заинтересовани студенти, тема във този форум, пращане на мейли или просто бележка у фейсбук?

9. Как един кандидат за СС разбира какви проблеми и въпроси вълнуват евентуални негови избиратели - под каква форма протича запознаването с техните мнения и идеи? До каква степен се съобразява кандидат с тях, когато очертава своите възгледи за СС?

10. И накрая - на какво разчита един кандидат за СС, за да бъде избран - неговите качества, неговата известност, неговата честност или просто неговата способност да говори по проблеми на студентите?

Благодаря ви!

Кристо, ти си правист-човек, много добре си наясно с някои неща. За какво ги задаваш тези въпроси, тестваш ли ме нещо? :roll:

1. и 2. Това са чатични избори. Приличат на общите избори, но имат няколко съществени различия от тях.
Ще бъдат избрани ограничен брой студенти само от някои факултети. След провеждането на изборите няма да се избира наново ръководство на СС, както това се прави след общите избори. Има разлика между СС и ръководство на СС. Управленските решения се изработват и вземат от ръководството и само се валидират от общото събрание на СС. Възможността на опозицията в СС да влияе върху управленската политика е също толкова голяма, колкото и в парламента срещу Ректората. И преди, и след изборите ръковдството на СС ще си остане същото. Изборите в момента се правят с единствената цел СС да повиши легитимността си след злощастните за тях събития в последно време - напускането или изключването на огромна част от членовете на СС, но не и на мнозинството от тях, спонтанния протест срещу СС на 16 ноември, подписката за оставката на ръкводството на СС (председателката беше обещала, че ако бъдат събрани 2801 подписа за нейната оставка, ще я подаде; бяха събрани над 3000, а тя не го направи), фактът, че не реагираха адекватно на събитията около проетстите през последните месеци (надявам се, това да бъде задоволителен отговор и на 5 точка относно липсата на доверие в СС). Всеки, който влезе в СС в момента, ще бъде опозиция, пък дори и Студентски глас да спечели всички мандати от всички факултети. При това положение, за да се влезе в ръководството на СС, трябва да възприемеш следвания от тях и от подкрепящите ги членове курс, което аз не смятам да направя.

Смятам, че членството ми в Студентски съвет ще ми бъде полезно относно нещата, с които се занимавам и в момента през форума и социалните мрежи - да помагам на колегите в борбата им с бюрократичната машина, наречена университетска админситрация, да намирам информация, която би трябвало да бъде общодостъпна за всички студенти, а е написана с молив на гърба на пожълтяла хартийка, закачена на някое от 100-те информационни табла и покрита с рекламни плакати за разни събития и промоции на книжарници и дискотеки. Като член на СС ще имам доста повече възможности да достигам до тази информация бързо и навреме. Освен това СС има и доста инициативи, които според мен са супер добри и като идея, и като реализация, в които бих искал да се включа по-активно: говоря за различните мероприятия, отчет за които имаше на сайта на СС. С две думи, мисля, че ще имам малко повече възможности да помагам, отколкото сега. Представителите на ЮФ в момента в СС имат доста сериозно влияние в ръководството, самият председател е от ЮФ, така че смятам, че нямам с какво много повече от тях да допринеса от позицията си на опозиция си опозиция за факултета като структира на СУ. Мога да помагам на студентите в решаването на индивидуалните им проблеми по посочените вече начини. Все пак кандидатствам за член на СС, не за папа.

8. Във връзка с казаното по-горе от мен... Какъв точно отчет мислиш, че трябва да давам. На колко хора съм помогнал, на кого какво съм обяснил, в коя инициатива на СС съм участвал. Не отивам в СС, за да събирам точки за рая. Отчет трябва да дават тези, които вземат решения и изпълняват бюджета на СС - ръководството. Къде по света опозицията дава отчет за свършеното от нея... Това, с което бих се занимавал, е да правя достояние на по-широк кръг от хора непопулярните решения на СС, когато те не се правят скрито от общото събрание. Примери: СС не подкрепят протестите на студентите на СУ; председателят на СС не желае да даде отчет за дейността си; СС са отчели еди колко си стотин лева пари за минерална вода. Това според мен тярбва да парвя публично достояние, а не на колко въпроса съм отговорил днес във форума, колко във фейсбук и колко в скайп.

3. Понеже повдигна въпроса с бюджета на СС... Ти знаеш ли в момента за кое колко пари се харчат? Аз не знам... и не знам някой извън СС да е наясно с действителните разходи на СС по една проста причина - както каза Цвета Георгиева "Аз съм председател на СС и не съм длъжна да давам отчет на никого". Та имам леки съмнения относно това дали всички членове в СС имат представа действтелно колко и за какво е похарчено или това остава записано единствено в тефтерчетата на членовете на ръководството. Разбира се, има доста случаи, в които се прави частичен публичен отчет - например за финансираните от СС проекти, но мисля, че не за това говорим.

4. и 6. Решенията се вземат от ръководството и се валидират от общото събрание на СС. Така е структриран целият процес по вземането на управленски решения навсякъде по света, където правиетлството се избира от парламента. Структурата на СС копира много близко модела на рационализиран парламентаризъм, възприет в България и в редица други европейски и неевропейски държави. За да промениш системата на вземане на решение, трябва да промениш самото устройство на СС, начина на избор на общото събрание и на ръководството, което да става независимо едно от друго и ръководството (или поне председателят) да се избира също пряко от студентите. Тогава можем да променим начина на вземане на решение, което обаче не би донесло кой знае какви ползи, по мое мнение. Затова и смятам да съсредоточа усилията си в друга посока. Аналогично ми е мнението и по шеста точка.

7. СС в момента изълнява част от фукнциите на администрацията - занимава се с приемане на документи за общежития, приемане на документи за стипендии, това е част от стратегията на ръководството на СУ да държи СС в орбитата на своята политика. Според мен ролята на СС е да защитава интересите на студентите, като се опита да промени самите процедурни капани, заложени от нормативната уредба, а не просто да я привежда в действие. В момента СС е превърнат в част от админситарцията на СУ и дефакто няма друг избор, освен да следва курса на ръководството. Това положение ще се запази най-малко до края на мандата на този СС, тъй като не виждам възможност за промени в ръководството на СС, нито в неговата визия относно функциите на СС.

9. и 10. Тук не знам какво искаш - есе ли да пиша на общотеоретична тематика. Аз разчитам на това, че колегите биха избрали човек, който наистина помага с нещо, а не човек, който иска да реформира СУ, да преразпредели бюджета на СС, да промени структирата и състава на СС, да съкрати сесията или да направи по-дълга зимна ваканция - с две думи, нищо, което реално зависи от него или пък би донесло някаква полза за студентите. А относно контактите ми с колегите относно техните проблеми, смятам да ги осъществявам по същия начин, по който и досега.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Последна промяна svetlio.varna на 09 Яну 2011, 23:44, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Избори за декан 2011

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в ЮФ

svetlio.varna

30

2664

04 Апр 2011, 19:09

svetlio.varna Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Проектна дейност към Студентски съвет - мандат 2009-2011 >>

в За нас / проекти и предложения

agenta

11

1027

30 Яну 2010, 12:45

shao Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Студентски съвет 2009-2011

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в За нас / проекти и предложения

shayne

49

5367

04 Окт 2010, 17:51

Don Horhe Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Избори за Студентски съвет през есента на 2008 г.

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Студенти - АРХИВ

Светослав Станков

18

4036

31 Окт 2008, 22:33

www Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. ИЗБОРИ за Студентски съвет !!! (17.11.2005)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Студенти - АРХИВ

alhimikat

37

5047

29 Ное 2005, 23:40

peterdi Преглежда последните мнения