fak написа:
преди да спра месото имах тежки алергии от полени с кашлица и страшна хрема.. всяка пролет беше ад..
от няколко години нямам такъв проблем..
Някъде четох, че проблемът не е конкретно в месото. демек ако е чисто, няма проблем.
Само дето в момента чисто месо, без да е тъпкано с антибиотици и хормони, нема..
а за ензимите.. Принципно не разбирам много, но доколкото знам, ензимите отговарят за разграждането на храната в храносмилателната система.. и естествено състояние е да си ги произвеждаш сам..
Напълно възможно е да има връзка, индивидуално е при всеки организъм и на някои хора вегетарианството се отразява доста добре.
Сега по темата

: по мои наблюдения, хазаите под "животни" разбират кучета и котки и в повечето случаи са против, защото докато възпиташ животинката, тя ще повреди известен брой мебели. Освен това, жилище, в което живее куче (примерно) няма как да бъде стерилно чисто, а за много баби това е чудовищен проблем. За риби и птици не съм имала пречки, приемат ги добре (може би си мислят, че не цапат

), за разлика от чичковците в градския транспорт...
За пушачите... приятелят ми е пушач, аз и брат ми не сме, затова пуши на балкона. Мисля, че с компромиси се нареждат нещата. И от двете страни.