|
Тук публикувам част от стенограмата от среща за проблемите в Студентски град. Ето го и изказването на Светослав Станков:
"В част от изказването си може би ще подкрепя г-н Диков, в друга част може би да добавя някои, както казахте, целесъобразни неща, които трябва да се случват в Студентски град, с цел не драстична, но поне видима промяна на ситуацията, в която сме в момента. За всички е ясно, че фокусът в момента е върху цялостната агресия на обществото, състоянието, в което се намира. Този фокус може да бъде изместен само по един-единствен начин и в няколко изказвания това вече се усети, а именно - чрез спорт. Ясно е, че реституционните проблеми рано или късно трябва да бъдат решени. Не е ли именно спортът онзи генератор, който ще накара студентите освен забавления в заведенията да намират и забавления в спорта. Много е добър примерът с новите спортни площадки на "Мир и дружба", където Националната агенция за младежта и спорта помогна много, както и МОН. Много е хубав примерът, който дадоха УНСС със спортните площадки на "Бонсист", с териториите на НСА, които са безвъзмездни за спорт, но е видимо, че това не стига. Студентският град се разраства от година на година. Той може да не е студентски, но основно тук живеят студенти - говоря за тази част, където сме в момента. И друго нещо, към хората от общината, а именно има един такъв общодържавен проблем, че България е тъмна. Но мисля, че на локално ниво, на ниво Студентски град, може да се направи нещо. Има такъв пример. В Техническия университет тази година открихме нови, алтернативни източници на светлина. Защо не ги използваме? Защо? Направихме само една алея. С този проект можем да осветим целия Студентски град. Отделно, обръщам се към началника на 7-мо РПУ - г-н Неделчев. Мисля си, че с помощта на представителя на студентските съвети и във Ваше лице, можем да направим така, че поне във възловите точки, там, където са най-големите масови събирания на хора, студенти - да поставим едно видео наблюдение. Доста успешен е начинът, по който Столична община и КАТ - София, контролират в момента движението на автомобили в центъра. Всички гледаме тези филми с катастрофи, с инциденти и те са доста поучителни. Представете си, че излъчим на 200 плазмени екрана, поставени на най-видимите места в университетите, инциденти от Студентския град с надпис "Употребявайте алкохол умерено", или пък някакво друго подобно послание. Мисля си, че наистина може да се направи нещо. Разбира се, всичко опира до пари. Но пък и сега е моментът да искаме пари за подобно нещо. Защото с 20 камери определено ще спестим доста главоболия на някои хора. И като завършек - ние не можем да променим Студентски град, не можем да затворим всички дискотеки, не можем да накараме хората да не излизат и да не си харчат парите нощно време. Но според Студентски град мен може да има един по-културен вид. Защото в момента нощно време си е сбирщина. Така мога да го нарека. На хора, които - в по-голямата си част, са дошли да рушат, а не толкова да се забавляват."
Коментарите оставям за вас, аз лично останах без думи!
_________________ Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
|