Дата и час: 16 Яну 2026, 09:55

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Докторантура
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 05:02 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Имам една огромна молба. Нека някой с думи прости да ми обясни как се добива научна степен "доктор" и как се кандидатства за асистентско място. От информацията, до която можах да се добера, разбирам, че за да станеш асистент, преди това е необходимо да имаш завършена докторантура. Въобще как стоят нещата от момента, в който завърша и получа степен "магистър"?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 14:20 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Не съм много наясно, предполагам,че трябва да има места и да се кнадидатства по някакъв начин. Докторантурата е 3 години, правиш изследвания , в която обалст си издал, пишеш статии разни и накрая пишеш някакъв вид дипломна работа. И поне при нас не е нужно да си докторант, за да си асистент, повечето от младите ни преподаватели са само магистри.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Докторантура
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2007, 00:28 
wild child
Аватар

Aragorn написа:
Имам една огромна молба. Нека някой с думи прости да ми обясни как се добива научна степен "доктор" и как се кандидатства за асистентско място. От информацията, до която можах да се добера, разбирам, че за да станеш асистент, преди това е необходимо да имаш завършена докторантура. Въобще как стоят нещата от момента, в който завърша и получа степен "магистър"?

Научна степен "доктор" се добива след завършена магистърска и след явяване на конкурсни изпити. Съществува в редовна и задочна форма, продължава 3 години и завършва със защита на дисертационен труд. Ако искаш някакви по-конкретни факти- питай! Иначе няма нормативно определена връзка между асистентското място и докторската степен- всичко се определя на факултетни начала.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2007, 20:11 
В началото бе словото

http://www.uni-sofia.bg/students+bg/dep ... hd+bg.html - тук е почти цялата важна информация. В отдела за докторантури и следдипломна квалиф. можеш да питаш дали са обявили докторантура по твоята специалност за тази година.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2007, 08:37 
Легендарен флуудър

Докторантурите ги обявяват обикновено през август в Дв. Преди това - едва ли могат да ти кажат дали ще има, защото ги решава МОН - заради стипендиите. Изпитите са кр. на ноември-нач. на декември.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]