Дата и час: 16 Яну 2026, 12:48

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Минимален бал за държавна поръчка при магистрите
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 18:55 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте,
Сигурна съм, че миналата година съм виждала заповед/и на Ректора за записване на приети студенти в магистърски програми - държавна поръчка, но сега изобщо не откривам къде е това. Там се посочваше и бала на записания студент и точно това ме интересува. Очаквам помощ, която вероятно ще е ценна и за други, кандидатстващи по магистърски програми.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 21:06 
Il Capitano

И аз ще кандидатствам за магистратура тази есен, но не знам дали има общи списъци за минималните балове както е при бакалаврите. В нашия факултет всяка катедра изнася списък на приетите и там вече пише баловете. Но няма как да се говори за минимални балове при положение,че приемат един или двама държавна поръчка. Обикновено са хора с отлична диплома, с отличен на държавния и отлично представяне пред комисията.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2007, 09:38 
В началото бе словото
Аватар

Това със списъците е така. Друго имах предвид - миналата година съм виждала в сайта заповед на Ректора за записване на студенти - магистри - държавна поръчка. Т.е. не пълен списък на приетите, а само на тези от държавна поръчка, с баловете им. Идеята ми беше да видя с какви балове са се класирали миналата година. Е, не че има някакво значение, но ... знаете как е. Колкото повече инфо, толкова по-добре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2007, 10:48 
В началото бе словото
Аватар

това важи за специалности, които ги има и в бакалавърската програма нали?при държавните поръчки са с предимство бакалаври от същата специланост, а ако не, то такива от същия факултет нали?как стоят нещата с държавната поръчка при специалности, обявени само като магистърси програми?моят факултет е ФКНФ и предполагам, че ако искам да запиша магистратура от ФФ, не мога да се надявам на държавна поръчка :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2007, 14:12 
В началото бе словото
Аватар

Имам отговор на въпроса, но той едва ли е точния. В сайта и след това в справочника (който се надявам най-после да излезе) се посочват бакалаври с какви специалности имат право да кандидатстват по съответните програми. Т.е. има отворени и затворени програми. Аз умишлено пуснах тази тема, защото очаквах по нея да се включат студенти, които вече имат опит от миналата или по-миналата година, но те не го правят. Истината е, че ако приемът е отворен и има бройки за държавна поръчка, то сред тях би трябвало да имат право да попаднат и студенти от друг факултет, които отговарят на условията за прием. В тези заповеди, които се опитвам да издиря се тирираха имената на приетите държавна поръчка по програми, балът с който са приети и бакалавърската спетен, която приетежават. От там се вижда например, че държ.поръчка "културология" има и не бакалаври културолози, но с висок бал и отговарящи на условията за прием. [/code]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2007, 18:20 
Il Capitano

И аз ще напиша това, което знам. Но като гледам май за всеки факултет е различно. Аз мога да говоря само за БФ. Доколкото са ни казвали преподавателите можем да кандидатсваме за всички магистратури. Нямаме ограничение в това коя магистратура към коя бакалавърска програма се води. Но го има субективният фактор на събеседванията. Всяка катедра предпочита да приеме свойте си студенти пред останалите от другата специалност.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Второ висше, Право, държавна поръчка - законно или не?

в ЮФ

SAB-f

8

2583

11 Ное 2012, 20:21

Josefinne Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. медии и историческа памет държавна поръчка?

в ИФ

mavekker

6

753

17 Юли 2009, 20:56

drakusa Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Магистратура ФСлФ - държавна поръчка

в Магистратури

charming

1

201

24 Юли 2013, 13:35

Bebsy Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Второ висше държавна поръчка

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Административни въпроси

SAB-f

20

4387

30 Апр 2012, 14:39

sunny.v.b Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Събеседване за магистратура държавна поръчка

в Магистратури

radosvetas

1

470

11 Авг 2013, 15:16

alter ego Преглежда последните мнения