outlander написа:
Подкрепям всичко казано от Bishop досега в темата 
Като цяло и readinga и теста сравнение с книжките не беше труден...единствено 3-тата част от теста по default си е гадна заради отговор D no fucking error

Времето за есето не ми стигна въобще и последните 2 параграфа ги написах общо за 5 минути и то не по особено добър начин. Също така не знам точните им изисквания за есе .
Имах 5 параграфа Introduction тезата ми беше с заучените First of all , Secondly и Finally (като се чудех дали тва finally не се припокрива със извода) Накрая си писах In Conclusion състоящо се от 2 изречения....Говорих с един приятел каза ми че искали максимум 4 параграфа преподавателите от СУ иначе взимали точки...така са му казали от 5-дневния курс. Ще видим какво ще стане...също така тази година няма да взимат точки за пропуснати запетайки на диктвоката доколкото разбрах , повече ме притеснява това че накрая на изреченията често забравям да сложа точка и може да ми го санкционират.
Мерси. Това е комплимент за мен.

1 параграф - теза; следващите 3 - аргументи; пети параграф - заключение; (като цяло това са изискванията)
Иначе браво за линкърите. Не, finally не се припокрива със заключението. Може да се ползва Last but not least и други. А колкото за линкър за заключението има много варианти: To sum up, I would say that...; On the whole..
Hachiko написа:
Пичове, не искам да ви отчайвам, но изречението с "furthermore/nevertheless" си пращеше от противоречие с предното. Аз съм сигурна не на 99%, а на 130%, че вярното е "nevertheless".

Не искам пак да влизам в някакъв безсмислен спор, защото е ясно, че никой няма да се съгласи, след като е писал друго, но само ще ти кажа следното - не бъди на 130% сигурна, защото после да не се разочароваш. По-добре на 99%.