adara написа:
Здравей, Кристо, аз също ще съм първокурсничка и се притеснявам. Аз съм от Горно вършило и съм приета в това Неформално образование. Обаче и аз се притеснявам дали ще ми го признаят това като е неформално, изобщо не знам как е станало да съм такова!
А за рейсовете, май има много, мен веднъж тате ме е водил на София и имаше на едно място много рейсове, най-интересното е, че имат едни номерца отстрани на прозорците, ама не разбрах за какво са. Има и влак, но не знам дали има гара на този студентски град, обаче хич няма гледки с тоя влак, понеже все минава през един тунел, а и машиниста кара като луд, направо си е страшно. Ние у наше село имаме каруца и не знам как ще се справям без нея в Софията като дойда, ама тате каза, че ако се налага ще ми прати Пенчо да го яздя. На мен са ми приготвили и 2 носачки и 3 пилета, че да не гладувам и ще им направя един малък курник в стаята, дано съквартирантката ми да няма много кокошки и тя, че да се сдърпат.
Ох, дълго стана, но ми е притеснено, че и малко остана, а аз още и лачени обувки и плисирана пола не съм си взела!
Да! И аз съм на това място с рейсовете, имаше всякакви - ниски, високи, дълги, къси, зелени! Мисля, че общината ще организира нещо за студентите да хващат рейсове от жилищата си до гарата на Студ. град и оттам до София. А инак влакчето си е стабилно, у наше село е бавно защото е нагорнище и мен не ме притеснява. На влизане е проблемно, но ще се държим здраво, горко им на правостоящите.
Инак не ви блазя за селото, ние вече сме само на опели и аудита у наше село, последната каручка се развали през 2006та и кмета Свиленов я запали ритуално и правихме чеверме. Много разчита моето село на туризъм и всички се обогатиха, няма вече селски изпълнения. Даже вече закриха компютърния клуб на хоремага и всеки си има аплети у дома. Вашето село, защо е такова? Не взимате ли помощи от Европейските пари за селяни? Ние така направихме моста, джамбурето и замазахме училището ОУ "Киро Глигоров", където и аз съм учил. В Шофия е голяма лудница, де, там има повече селяни от насело. Но не си работят, защото не им отпускат средства, защото техния кмет не е от БЗНС, не знам с какво се препитават. Затова и тейко ми ме нави да уча "Експертология и Специалистика" за да разширим бизнеса с овце и там и да помагам на земеделците по другите паланки с опит и знание и да вземаме пари. Имало търсене.
Вие какво мислиете за моята специалност? Добра ли е?