Здравейте,
Продавам кандидатстудентски теми за изпитите по ИСТОРИЯ и БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА в Софийски университет. Темите са само в два екземпляра - купихме си ги миналата година при кандидатстването с един приятел поотделно и сега искаме да ги продадем. Купихме си ги миналата година за по около 200 лв.
ЦЕНА: 70 лв. поотделно Истроия и БЕЛ или 95 лв. в кломпект.
На изпитите тази година изкарах 4,50 на предварителния по история и 5,75 на редовния. По литература имам 5,30 на редовния. Другото момче има 5,25 на редовния по история и 5,00 на редовния по литература.
Темите изглежда са разработени за СУ, кактони бяха казали като си ги купувахме, аз учих здраво около половин година за този резултат, но не се броя за гений, така че друг може да постигне вероятно и по-добри резултати.
Темите по ИСТОРИЯ включват: 1. Прабългари и славяни, основаване на Първата българска държава; 2. България през първата година на 9 в. (Крум-Пресиян); 3. Покръстване,учениците на Кирил и Методий; 4. България при Симеон, Златен век; 5. България при Петър и Самуил; 6. Асен и Петър; 7. Калоян; 9. Иван Асен II; 10. Църква и култура през XV-XVII в.; 11. Ранно българско възраждане; 12. Изграждане на новобългарската просвета и на възрожденската култура; 13. Църковни борби; 14. Раковски, БРЦК; 15. Каравелов и Левски; 16. Априлско въстасние; 17. Освобождение; 18. Възстановяване и развитие на българската държава; 19. Съединение; 20. Стамболов и Стоилов; 21. Илинденско-Преображенско въстание; 22. България в навечерието и по време на Балканските войни (1908-1913); 23. Държавно-политическо развитие на България (1918-1923); 24. Втора световна война.
Темите не са формулирани абсолютно дословно, горното съм гонаписал само за ориентир какво включват темите.
Темите по БЕЛ: всички автори от конспекта (да не ги изброявам), като за Елин Пелин и Иван Вазов има по две теми в зависимост коя група произведения ще се падне.
Темите са напълно запазени. гр. София.
Ако някой проявява интерес:
dell05@mail.bg (Може и на ЛС, но по-добре на мейла) Темите са само в два екземпляра.