Дата и час: 16 Яну 2026, 11:23

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Велики пости
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2011, 12:31 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 863 пъти.
Ааа. веднъж постих тая година. Не останах очарована и не смятам да си пречиствам така нито духа, нито тялото занапред. Въобще, защо да се спирам да ям нещо, което ми се яде? Между другото сори че не се включвам адекватно в дискусията ви ама ме мързеше да чета и исках да си изкажа моето положение ;/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Велики пости
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2013, 13:28 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 289 пъти.
Аз спазвам целогодишния календар на постите. Ето го:

Прикачени файлове:
posti-2013-1.jpg [140.4 KiB]
Все още не е свалено

Не съм достигнала до такова ниво на зрялост и мъдрост, че осъзнато да спазвам постите като пречистване на духа. Правя го от уважение към организма си (както е споменато по-горе), за телесно прочистване.

Религията е много лична тема, всеки преживява своята вяра вътре в себе си. Наистина може и да се лишаваш от храна, но ако не прочистиш и мислите и делата си, това не е никакъв пост. Освен от храна, по време на пост човек трябва да се ограничи и от алкохол, телесни наслади, лоши мисли и постъпки, трябва да бъде по-снизходителен и търпелив.

Реших да започна да постя по календара, защото имам желание да изкарам и дългите пости, а според мен е важно организмът да се подготви от по-рано, защото това е и психически стрес. Мисля, че е полезно и затова го правя.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2