G.Gerasimov написа:
Нибьето синьо ли йе вье, въх... Последно като гледах във Варна още имаше университети, ама може някое цунами да ги е помело... Ще ти кажа само 2 неща (всъщност 3, ще издребнея) и ще спра да се ядосвам 
1. Пише се изпиТ
2. Онази "квесторка" имаше предвид филма "Ах, този джаз!" (уникален филм, наистина)
3. "Великата проблематика" не мога да ти я кажа - ти като представител на "4-тата власт" (опазил Господ, ще живеем в нихилизъм) трябва сам да я изведеш от гледище на общата си култура, вижданията си върху света и позицията, която си успял да изградиш за 18 (предполагам) години.
Хайде, със здраве и моля, въздържай се от толкова критикарски постове - критиката е хубаво и котиращо се в съвременността качество, но тя (както и в есето) предполага решение на поставения и критикуван въпрос 
Пишейки този пост, бях напълно убеден, че философът ще е първият, който ще ми отговори. Във Варна, скъпи бъдещ колего, има само университети насочени към: икономиката, медицината, техниката и морето. Все неща, които не ме влекат. Разбира се, имаме и Свободния. Но това е дъното и по-скоро ще бъркам бетон, от колкото да уча там. Сещаш се, че за хора, насочили се към хуманитарните науки в България, престижните университети са в София и Велико Търново. Иронията ти в случая беше излишна. Заяждането за миекото говорене няма да коментирам.
За изпит, наистина си е дребнавост, нарича се техническа грешка, сеш'ш ли се? Аз лично си намерих още няколко правописни и пунктуационни грешки, но в момента не сме на изпит...до колкото знам?
Забележката за "Ах, този джаз" я приемам. Това е пропуск, който смятам да поправя, защото не съм гледал мюзикъла. Казано честно, не си падам особено много по мюзикъли, въпреки че два от любимите ми филми са точно в този жанр - "Мулен Руж" и "Фантома от операта".
Постът ми, че беше критичен, беше, но мисля, че всеки има право на свое мнение. До колкото помня живеем в демократична държава. Аз, като един средностатистически кандидат-студент, имам право да си изкажа това, което мисля. По същата логика аз бих искал да те помоля да я раздаваш по-леко, защото се държиш в този форум, сякаш си администритар или преподавател в университета. Прочетох цялата тема и бих казал, че сам си създаваш един не особено лицеприятен образ - този на всезнайкото. Нищо лично, със здаве и на тебе.
п.п
Физиономията ми, когато чух темата, беше следната: