FMI написа:
Никога не говоря на изуст Аз! Гледах го по НГ преди доста време и едва ли мога да намеря точно този материал... Но гледам че колегата се справя достатъчно добре

Друго си е да знаеш английски... а и да знаеш какво да търсиш

Но в крайна сметка фактите са си факти! Някой ако иска може и да го преведе за простосмъртните...
Той хубаво го е намерил, но
в първият цитат се говори за брой деца, които се полагат на жена. Не за това дали ги убиват понеже са болни - просто дали са повече от бройката. Имам някакъв спомен, че от тези три деца не повече от две могат да са момичета, но може да се бъркам с друго племе. После се говори за убиване, ако не изглеждат достатъчно здрави. После се говори просто за "Infanticide" - без да се казва на каква база се извършва убийството.
Във втория цитат отново не се казва как се решава, че са "bad omen" - не виждам как решавате, че е, понеже изглеждат болни. После се говори как близнаците са нещо лошо; и как ако новородено изгуби родител бива убивано в разни вариации.
Третия цитат говори за убийства на новородени сред животни.
Та да преговорим:
1. Ти твърдиш, че
ри въпросните племена, ако се роди видимо увредено дете, без значение пол или каквото и да е, те просто го умъртвяват2. Аз отговарям: "Моите скромни разследвания по въпроса включват
различни критерии за умъртвяване"
3. Zahariev поства три цитата, в които само един е примера за умъртвяване на новородено, което не изглежда здраво, а другите са примери именно на "различните критерии", за които споменах аз.
4. Ти казваш "Никога не говоря на изуст Аз! Гледах го по НГ преди доста време и едва ли мога да намеря точно този материал... Но гледам че колегата се справя достатъчно добре"
... huh?