Дата и час: 16 Яну 2026, 11:22

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Любимите ви книги
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2010, 00:19 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Със сигурност за мен номер едно си остава 'Панаир на суетата' на Уилям Такъри. По невероятен начин са изградени всичките образи,особено женските;разкрити са както мъжката наивност и алчност,така и женската самопожертвователност,която в същото време се оказва вид суета. Но това,което прави книгата уникална,е "главната" героиня Беки Шарп-коварна,хитра и готова на всичко да успее в обществото. Изключително 'свирепа' книга :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Любимите ви книги
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2013, 20:46 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 289 пъти.
Всички романи на Джон Гришам до 2000г. Най-вече Камерата :drunken: - изключително силен. Много ми харесва и Невинният (2006г.), той е основан на реални събития и малко ми напомня на Камерата. От Гришам тръгва интересът ми към затворите, престъпленията, реалните криминални истории и т.н. Начинът, по който пише, те кара да изживяваш всяка една от тях. Достоверността, детайлите, всичко е изпипано просто.

Започвам много да харесвам и Стивън Кинг - чела съм Сиянието и в момента чета Различни сезони, където първата история - Изкуплението Шоушенк, се развива в затвора :mrgreen: и много ме грабна!

Харесвам и класически романи като Брулени хълмове, Джейн Еър и подобни.

От българските автори фаворит ми е Димитър Димов - Осъдени души и Тютюн са просто великолепни!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3