|
Е то ако условието е "трябва да държа на него" за да няма изневяра, какво се случва, ако това условие отпадне? Демек след 2-3год връзка това изчезне?
Да не говорим, че да започнеш връзка, без да държиш на някого си е равносилно на изневяра (емоционална) още от първия ден. Кой както иска, така да го приема. Защото по моята логика - ако не държиш на някого, значи държиш да си с НЯКОЙ ДРУГ. Но по различни причини си с първия, а не с втория. Т.е. има конкретен с който човек иска да е, но не е. Винаги е така. И да започнеш връзка с нежелан е емоционална изневяра спрямо него (защото мислиш за друг и го осъзнаваш) и сексуална изневяра спрямо втория тип (защото се лашкаш с първия, това е логично). В един момент, душата иска да намери баланс от подобна дупка и си ляга с втория, за да "изравни резултата", но това носи трета изневяра, без да трие предните 2. Тук дори не броя "да изневериш на себе си". Не ми е толкова мисълта за вината, колкото за последствията за тримата души в триъгълника. Първото момче осъзнава, че е бил с момиче, което иска друг и/или си ляга с друг в даден момент. Двоен удар! Второто момче разбира, че момичето го иска, но това не я спира да си ляга с първия, дори без сериозни чувства.
Така стигаме до ситуация, че двете момчета са прецакани в различни степени. А какво да кажем за момичето? Тя се оказва, че е лъгала себе си и други двама. Не ми се мисли, ако има и трети (мозъкът ми е с малко ram, ще ми простите, че не мога да го формулирам чак дотолкова).
Но за какво говорихме? А да - "да държа на него" и ако това изчезне - не значи ли, че не го е имало никога? Или че е толкова променлива величина, че не си струва да се гледа сериозно като критерий за обвързване, защото идва и изчезва, когато си поиска, и хората го "ползват" като причина за изневяра. (не в конкретния случай де, целия ми пост е за една евентуална ситуация) Така стигаме до следващия важен въпрос - какво оправдава изневярата, ако човек винаги може да изтъкне причината "не те желая/обичам/уважавам/харесвам вече", която или прикрива "курвалъка" (за да не ме цензурират мислех да дам термина на английски, но нещо не го намирам в речника) - или просто е извинение за "плавателността" на човешките чувства, които се менят в рамките на дни и седмици и това оправдава сексът с "новия любим/а"?
Толкова много въпроси...
_________________ Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes... ...and this chaos, it defies imagination! Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives - you've arrived at panic station!
|