Дата и час: 16 Яну 2026, 10:11

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Любов, романтика и възрастова разлика
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 14:44 
Катарзисен Млад Меринджей
Аватар

Благодарил (а): 25 пъти.
Първо ще започна с общото положение.
Освен,че е важно колко всъщност е разликата,е важно и за кой момент от живота на двамата става въпрос. 24-5 годишен и 32-3 годишен е доста вероятно да имат близки един до друг планове за бъдещето,но не може да се каже същото за 15-16 и 23-4 примерно.
Сега за самата разлика. Нещо от сорта на три до пет години го приемам за напълно приемлива разлика. От пет до десет някак може и да се получат нещата,но всичко нагоре е почти невъзможно да се превърне в "докато смъртта ни раздели". освен ако единият партньор не е тъжната вдовица Веселка :lol:
Личното ми виждане за подобни връзки е,че не се виждам участник в такъв тип шоу. Да съм с жена,помнеща Олимпиадата в Барселона или такава,не помнеща тази в Лондон...някак не мога да си го представя към днешна дата. :lol: Нямам нищо против,ако разликата все пак е в нормални граници,а не Хефнър стайл,но аз надали бих се впуснал в нещо подобно.
Тук става въпрос само за връзки с бъдеще. Мимолетните романси не ги слагам в картинката.

Real friends don't change.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 14:57 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Леле... Надежден, няма да ни се получат нещата. Имам кристално ясни спомени от Олимпиадата в Барселона, а за Лилехамер - да не ти разправям. Тц. Няма да я бъде.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 14:58 
Форумно зомби
Аватар

Благодарил (а): 739 пъти.
Обречени сте да не сте заедно :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 15:08 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Аз па помня Олимпиадата в Сеул, но кво от тва?

Мисля, че пропускате един важен аспект, на който се крепи (според форонците) основата на една връзка - секса. Освен, че трябва да е в легални граници по закон, трябва да е и пълноценен. Как си представяте такъв между 20годишна пикла, която още не знае пикае ли и се или и се... и 60годишен дядка, който ползва синьото хапче като витамин це?

Тук трябва да направя една вметка - за да си паснат двама души в леглото трябва да са в един сексуален тип. Това не се влияе от годините, но с голямата разлика шанса да паснат намалява. Т.е. например нямате идея колко жени над 45г. са против аналния секс. Нивото на сексуална освободеност и типа на сексуалност са двата критерия дали секса ще се получи - и от там връзката. Не е невъзможно да имаме съвпадение при големи разлики. Но ако имаме голяма разлика в годините и голяма в секса, значи връзката е базирана на други фактори. Помнете, че любовта е първопричина за започване на връзката, но не и фактор за нейното дълголетие и запазване. Тези постулати жените от форома са я чели в моята книга "Сексът като оръжие на двата пола - аламанах на знанието и информацията" от дюн Кристо Андонов.

И тук идваме и до втория критерии за запазване и поддръжка на една връзка - менталното ниво на всеки участник. Ако двамата общо казано са "на един акъл" - тогава връзката има всички шансове. Ако женка на 20год мисли като чичката на 50г. те имат по-голям шанс от момче и момиче на по 24-25г. Вярно е, че шансовете за добър секс между вторите е по-голям, но не е невъзможно и да е равен.

Оставям ви тази храна за размисъл, като аз ще се заема с една друга храна, която ме чака в компанията на една чаша газирана черна напитка, която няма да споменавам, защото рекламата у форома е забранена и не искам да ме бамнат.

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 15:14 
Аватар

Търговец,теб за да те вкарам в периметъра,трябваше да сложа Първия кръстоносен поход. :lol: Ама споко,аз тебе си те тача,важното е младите да са щастливи. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 18:49 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 54 пъти.
Така като гледам всички сме окей с възрастовата разлика.. горе-долу се изказаха основните неща, така че няма да повтарям и да задълбавам - по-често се среща мъжът да е по-възрастен, има разлика дали хората са на 15 и 25 или на 25 и 35, не е важна възрастта, само любов да има и т.н.
Всичко е много добре, обаче пак всички се изненадват като видят двойка с голяма (над 10 г.) възрастова разлика, нали? Поне първосигнално все още повечето хора реагират така "ама не е ли малко голям/а за теб"? Да не говорим за тия, които одумват и си мислят, че момичето на 20 години ходи с 30-годишния само защото има кола и скъпи дрехи (примерно).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 19:05 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
Търговецът на кристал написа:
Леле... Надежден, няма да ни се получат нещата. Имам кристално ясни спомени от Олимпиадата в Барселона, а за Лилехамер - да не ти разправям. Тц. Няма да я бъде.

Леле, Надежден, аз пък от спорт не се интересувам и нямам идея какви са тия олимпиади, така че може и да я бъде :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 21:02 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Geri.A написа:
Всичко е много добре, обаче пак всички се изненадват като видят двойка с голяма (над 10 г.) възрастова разлика, нали? Поне първосигнално все още повечето хора реагират така "ама не е ли малко голям/а за теб"?

Работата е там, че едно е какво считаш за приемливо и в рамките на нормалното. Второ е с какво би се съгласил, когато нещата опират до теб самият. И напълно различно трето - как са нещата на практика.

Ние се изненадваме, когато попаднем на двойка с голяма възрастова разлика, на първо място защото ние самите сме във възраст, в която много-много не търпим подобна идея. На 20-и-нещо няма да се хвърлиш да се забиваш с гимназист, а мъж/жена на около 35 имат напълно различни представи и идеи за живота и света от теб. Това е общият случай. Да, има ги онези, които искат едни и същи неща, ако ще да не е особено привично за възрастта им, но те са изключение. Рядко изключение, ако смея да добавя.

И аз бих се изненадала, ако приятел/ка се хване с някой с 10 години над тях. След още 5 години, когато повечето наближаваме 30-те, картинката значително ще се промени. Но сега, когато сме на по няма и 25, първата ми реакция ще бъде да се почудя какво, аджеба, се случва тук.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 21:32 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 66 пъти.
Аз пък знам по-фрапиращ случай!Веднъж разбрах,за един приятел,че когато е бил на 18 години първата му приятелка(в това число и интимна) е била на 43год.И до ден днешен не мога да разбера и да си дам разумно обяснение как е могло да се случи такова нещо. :alien: сигурно и Фройд би се затруднил :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 21:37 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
много мислите, според мен; То не пита.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 22:21 
Inis Mona
Аватар

Благодарил (а): 130 пъти.
Не е да не пита, но в повечето случаи хората им е писнало да бъдат сами или са се уморили от нещо си, виждат в даден човек нещо, което отдавна са търсели, и все тая дали е на 20/30/т.н., просто искат накрая и на тях да им се получат нещата и загърбват предразсъдъци и съмнения много лесно. Пък как свършват нещата си зависи от приказката и героите.

Преди бях против тези връзки, сега ми се струва смешно - в крайна сметка всеки си търси щастието и гради своята си връзка. Не могат всички да са еднакви. А годините рядко имат общо с личността. Имат общо обаче с опита, който е голямо нещо в междуличностните отношения. Ама какво да приказвам, то все тая :mrgreen: .

за себе си

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 22:31 
THAT guy
Аватар

Благодарил (а): 296 пъти.
Моят опит е ексклузивно с по-малки (м-у 2 и 6 години разлика) и рекорда ми за продължителност продължава да е точно 1 месец :lol:
Take what you will from that :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 22:50 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 66 пъти.
Никой май не вметна темата за мъжете, които са женени, имат деца и любовница-в някои случаи и повече от една.Аз лично от познати и обкръжение съм запозната с 4-ма такива мъже.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 22:59 
Аватар

Как да го вметнем като няма нищо общо с поставения въпрос? Ако говорим за единия секс,то никакви възрастови граници нямат значение. Аз си мисля,че тук се пита за сериозни връзки,не за любовници. Ако нещо бъркам,Лорд да ме поправи. Отделна тема е,че в коментара ти не виждам нищо свързано по какъвто и да е начин с думата "възраст". :scratch:
Аз пък познавам две момчета,чиито майки ги завлякоха на другия край на държавата,само и само да си начесат п*тката. Единият трябваше да учи самостоятелно,та да завърши,ама на нея 'ич не и пука. Тия глупости,че видиш ли само мъжете имат любовници,може да ги пъхнеш там,дето Слънце не огрява. Демек у пещерата на Иван Рилски. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 23:02 
THAT guy
Аватар

Благодарил (а): 296 пъти.
runare написа:
Никой май не вметна темата за мъжете, които са женени, имат деца и любовница-в някои случаи и повече от една.Аз лично от познати и обкръжение съм запозната с 4-ма такива мъже.

Вмятам веднага - #respect :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2