|
Понеже седя и гледам у профила си, че имам квота за сериозни теми, а ми седи празна, викам, що да не пусна неква тема, която ме вълнува още от чаве.
Та, на темата - сигурно помните как 2007/2008 някъде имаше учителски протести за заплати, сега се задават нови такива, некви 4-5год по-късно.
В какво се състои спора:
1/ От учителска страна - бачкаш с най-нелепите деца в световен мащаб, скъсваш се от работа, а накрая взимаш пари, на които шофьор на маршрутка ще ти се изхили мазно. Работата не е просто да учиш, но и да възпитаваш, да организираш ходене на музей, екзкурзия, да покриваш критерии и да удовлетвориш нелепите родители, дето искат детето им да влезе Право в СУ, а не... ъъ ФИОЛОГИЯ. И за кво? Мизерна заплатка, която се харчи с лекота ако плащаш ток и вода.
2/ От правителствена страна, или обществена още - ам за кво ги дава държавата тия пари? Децата ни научени ли са? Тц. Възпитани ли са? Тц. Има ли сред тях леки жени, наркомани, мутрафони, дебили, катили и прочее? О, йеа. От образователна страна - положението е трагично. От възпитателна - направо апокалиптично. За кво да дават пари на хора, дето си вършат работата с нежелание, само защото навремето са избрали педагогика, защото не са ги приели... ъъъ пак ще кажа ФИОЛОГИЯ. Броят двойки на матури и изпити не е само по вина на учениците и тяхното ДНК, баш учителите трябва да ги насърчат да се трудят. Същите тези, които не протестират че децата затъпяват или че учебниците са остарели, а само за заплати. Без да им броим частните уроци, които щом сте у СУ, значи 90% шанс сте ходили на тях. (аз лично не съм, сиромах съм - жив дявол)
И така - кой крив, кой прав? Ще пусна и анкета, да не се тормозим с излишни глупости.
_________________ Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes... ...and this chaos, it defies imagination! Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives - you've arrived at panic station!
|